Legendarni ogrtač koji je The Dude nosi u "Velikom Lebovskom" prodat za ogroman novac

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

I naočare su prodate za veliki novac

Brojni kultni filmski rekviziti i memorabilije iz "Velikog Lebovskog" izašli su na aukciju u čast 25. godišnjice filma ove godine.

Sve u svemu, specijalni aukcijski događaj je sadržao preko 250 predmeta iz scenarija, kostima i još mnogo toga, kao deo aukcije "Julien's Auctions i TCM Present: Holliwood Legends: The Big Lebovski: The Complete Storiboards Auction".

Jedan od najpoželjnijih komada kostima koji je trebalo da se zgrabi bio je kultni smeđi ogrtač i skoro bela košulja koje je Džef Bridžis nosio u filmu kao Džefri 'The Dude' Lebovski. Na kraju se prodao za 169.000 dolara, a to je nakon što je procenjeno na 30.000-50.000 dolara.

The Big Lebowski Foto: Julien's Auctions/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jednom srećnom ponuđaču je bilo potrebno 88.900 dolara da kupi The Dude-ove sunčane naočare, za koje se predviđalo da će biti još jedna popularna stvar među ljubiteljima filmova, nakon što je procenjena na između 20.000 i 30.000 dolara.

Kako je aukcija odmicala, prilično jedinstven komad iz seta za kuglanu, potpisan povratnik kugle za kuglanje, prodat je za 16.250 dolara, iako je procenjen na 1.000-2.000 dolara.

Bilo je mnoštvo kugla za kuglanje koje je potpisao Bridžis, sa nekim kul umetničkim delima poznatog glumca, sve su bile na licitaciji.

Jedna od najpoželjnijih lopti za kuglanje koju je Bridžis napisao "smiri se" uz autogram donela je 7.620 dolara nakon što je procenjena na 300-500 dolara, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA