≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro glumac koga smo svi obožavali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo je glumac Džon Nelton

  • 0
Džon Netlton Printskrin: Youtube/BBC

Zvezda ostvarenja "Da ministre", Džon Netlton preminuo je u 94. godini, potvrdili su njegovi predstavnici.

Glumac je bio najpoznatiji po tome što je glumio ser Arnolda Robinsona u političkom satiričnom sitkomu i u njegovom nastavku, "Da, premijeru", osamedesetih.

U saopštenju njegovog agenta Skota Maršala Partnersa navodi se: "Sa velikom tugom objavljujemo smrt našeg voljenog klijenta i veoma voljenog glumca na sceni i na ekranu Džona Netltona u 94. godini."

Iza njega je ostala supruga Deirdre, troje dece i petoro unučadi.

Rođen u Londonu 5. februara 1929. godine, Netltonovi televizijski filmovi uključuju još jednu političku ulogu konzervativnog poslanika u britanskom sitkomu "Novi državnik"

Takođe se pojavljivao u detektivskim dramama "Ubistva u Midsomeru" i "Fojlov rat" i dugotrajnoj medicinskoj seriji "Nesreća".

Glumio je i u ostvarenju "Istočno od Ipsviča" iz 1987., koju je napisao ser Majkl Pejlin.

Netlton se takođe okrenuo svetu pozorišta, nastupajući u brojnim predstavama za "Royal Shakespeare Company" i "Old Vic".

Njegov pozorišni rad takođe uključuje "Vojzijevo nasleđe" Harlija Grenvila-Barkera i adaptaciju "Vetar u vrbama" u Narodnom pozorištu, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA