Švarceneger kaže da napredak veštačke inteligencije znači da "Terminator" više nije fantazija

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

"Sada, tokom decenija, to je postalo realnost. Dakle, nije više fantazija ili neka vrsta futurizma. Danas je ovde", rekao je glumac

Arnold Švarceneger je rekao da je vrsta tehnologije koja je viđena u "Terminatoru" pre četiri decenije sada "stvarnost".

Glumac je na događaju u Los Anđelesu govorio o društvenim strahovima u vezi sa veštačkom inteligencijom pre nego što je razmotrio kako se ona odnosi na kultni film iz 1984.

"Govorimo o tome da mašine postaju samosvesne i preuzimaju vlast", ​​rekao je Švarceneger, dodajući da su ljudi samo "zagrebali površinu veštačke inteligencije" u vreme snimanja filma.

"Sada, tokom decenija, to je postalo realnost. Dakle, nije više fantazija ili neka vrsta futurizma. Danas je ovde. I tako je ovo izvanredno pisanje Džima Kamerona."

Švarcenegerovi komentari stižu mesecima nakon što je Kameron, koji je režirao i ko-scenarist originalnog filma "Terminator", podelio nade da će fokus na veštačkoj inteligenciji uključiti u budući ulazak u franšizu.

"Kada bih snimio još jedan film o "Terminatoru"... mnogo bih više govorio o AI (veštačka inteligencija, prim.aut) strani nego da su loši roboti poludeli“, rekao je reditelj u podkastu u decembru.

Na događaju u Los Anđelesu, Švarceneger je pohvalio Kamerona kao "izvanrednog pisca" pre nego što je prokomentarisao svoj doprinos "Terminatoru".

"Mogu samo da uzmem zasluge za lik koji sam igrao i način na koji sam ga igrao", rekao je glumac, nazvavši Kamerona "rediteljem broj jedan na svetu".

Švarceneger je ranije rekao za The Hollywood Reporter u maju da, iako se franšiza "Terminator" može nastaviti, on je završio s tim.

"Jasno i glasno sam dobio poruku da svet želi da nastavi sa drugom temom kada je Terminator u pitanju. Neko mora da smisli sjajnu ideju. Terminator je u velikoj meri zaslužan za moj uspeh, tako da bih ga uvek gledao veoma rado", rekao je Švarceneger, prenosi Huffington Post.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA