Održana premijera filma "Sveti Jakov Tumanski": Poznato je kada je TV premijera

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Film je skroman pokušaj da se doprinese kulturi sećanja i prikaže život našeg Svetitelja Jakova Arsovića

Film "Sveti Jakov Tumanski" reditelja Boška Milosavljevića sinoć je premijerno prikazan u punoj sali Doma omladine Beograda, a publika je dugim aplauzom nagradila glumačku i autorsku ekipu filma.

"Sveti Jakov Tumanski" je dokumentarni film o Svetom Jakovu Arsoviću koji do dana današnjeg ostaje enigma. Kuda se sve kretao Radoje Arsović, i kako je došao do Svetog vladike Nikolaja i doživeo veliki preobražaj.

Film je skroman pokušaj da se doprinese kulturi sećanja i prikaže život našeg Svetitelja Jakova Arsovića.

Premijeri su prisustvovali vladika Ignjatije, vladika Sava, vladika Aleksej, vladika Ilarion, vladika Petar i iguman manasira Tumane otac Dimitrije Plećević.

Veliki broj ličnosti iz sveta umetnosti i javnog života su uveličali premijeru, među kojima su bili glumica Tanja Bošković, karatistkinja Tanja Petrović, glumica Brankica Sebastijanović, ali prevashodno mogobrojna publika koja je sa velikim oduševljenjem prepoznala ovo pravoslavno filmsko ostvarenje.

"Voleo bih da ovaj film utiče na radoznalost ljudi - jer Jakov Arsović je primer podvižnika, gotovo našeg savremenika i njegov život je zanimljiv, i otvara prostor za dalje, slične priče i traganja. Veliko hvala tumanskim monasima.

Voleo bih da moja radost povodom veličanstvene pretpremijere i premijere bude podeljena sa svima koji su učestvovali u radu na filmu ,,Sveti Jakov tumanski". Isto tako i sa svima koji su pogledali film i koji će, kao i ja, poneti divne impresije. Hvala od srca, svima." -istakao je reditelj filma Boško Milosavljević.

Publika je imala priliku da pogleda pretpremijeru filma dan ranije, 4. aprila koja je bila humanitarnog karaktera. Sav prihod od prodaje karata otišao je u humanitarne svrhe za Versko dobrotvorno starateljstvo, koje svakog dana obezbeđuje 2000 obroka za socijalno ugroženo stanovništvo.

Film je rađen uz blagoslov episkopa požarevačko-braničevskogospodina Ignjatija.

Nakon bioskopske premijere, u nedelju, 16. aprila očekuje nas i televizijska premijera filma "Sveti Jakov Tumanski" na tv B92.

Pogledajte i tizer:

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA