Ko je Dženi, magare koje je ukralo šou na dodeli Oskara? Novinari je jure mesecima, ali nju slava ne zanima

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Ako niste gledali "Duhove ostrva", vreme je

Možda kineski horoskop tvrdi da je 2022. bila godina "vodenog tigra", ali kada je sezona filmskih nagrada u pitanju, definitivno je protekla u znaku magarca (bilo da magarce mrzite ili volite). A pojava vrlo elegantne ušate i repate "filmske zvezde" na sinoćnoj dodeli Oskara još jedan je dokaz tome.

Iako nije uspela da osvoji nijednu nagradu Akademije, mračna irska komedija "Duhovi ostrva" jedan je od naslova koji su obeležili 12 meseci za nama, ali koja je i sasvim nenadano izrodila novu debitantkinju i zvezdu. U pitanju je magarica Dženi koja je stopu uz kopito šetala po ostrvu sa Kolinom Farelom, Brendanom Glisonom i drugim zvezdama ovog ostvarenja.

duhovi ostrva kolin farel brendan glison "Duhovi ostrva" / Foto: Tanjug/Searchlight Pictures via AP

Magarica je privukla toliku pažnju publike, koji su se iskreno zaljubili u nju, tačnije u način na koji se kroz nju prelamaju unutrašnje borbe i emotivni odnosi ljudskih likova u filmu, da je potraga za njom krenula gotovo odmah nakon premijere.

Zbog velikog interesovanja, pokušavali su novinari raznih redakcija da stupe sa njom u kontakt, pa čak je i više njih tražilo "intervju" i fotosešn tokom Međunarodnog filmskog festivala u Dablinu, ali predstavnici studija su se sve vreme žalili na "nedostatak vremena". Ne, ne šalimo se.

- Dženina lokacija je strogo čuvana tajna - rekao je jedan insajder THR-u u Dablinu, priznajući da čak ni ona – neko ko je zaista radio na "Duhovima ostrva" – nije bila u krugu poverenja da bi joj to bilo rečeno.

Кao što je na sve strane objavljeno, kada je snimanje filma završeno 2021. godine, producenti su platili Dženi da ode u prevremenu penziju.

- Jednostavno nismo želeli da ona radi bilo kakve u*rane filmove - objasnio je reditelj Martin MekDona.

Šuškalo se da ona sada srećno živi u regionu Midland u Irskoj, te da je preseljena na tajnu lokaciju, pa čak i da je ona samo jedna od šest "glumica" koje su dočarali lik Dženi. Samo da bi se fanovi držali podalje i ostavili filmsku zvezdu na miru. Možda je, pitali su se novinari i fanovi, baš bila njena želja da svoje postdebitantsko vreme provede daleko od kamera i pet minuta slave je uopšte ne zanima.

A onda je iznenada i na oduševljene svih, sa crvenom mašnom i zvoncetom oko vrata i u pratnji elegantnog Džimija Kimela, ušetala na pozornicu Dolbi teatra usled dodele Oskara.

dženi magarac džimi kimel Foto: Tanjug/AP

Ushićenje je, ipak, bilo kratkog daha, jer je Vulture odmah objavio kako to nije jedna od šest pravih Dženi, koja je prvom klasom doletela iz Irske, već samo neko nasumično magare.

Možda to niko nije rekao Kolinu Firtu koji je bio vrlo emotivan videvši životinju na sceni, pa joj je čak i slao poljupce.

Ali sve u svemu, to nije ni tako važno. Bilo da je reč o pravoj Dženi ili ne, između "Trougla tuge", "Duhova ostrva" i "EO", ovo je bila loša filmska godina za magarce. Koliko god da je publika htela da ih zaštiti od uznemirujućih krajeva koje su doživeli, nije uspela.

A trenutak u kojem je Kimel išetao na scenu u pratnji ove dame bio je zaista redak, izuzetno lep i prijatan. Tim pre što voditelj nije bio prepotentan i nametljiv u svom pristupu, kakvi domaćini Oskara vrlo često poslednjih godina umeju biti.

- Ne samo da je Dženi glumica, ona je i sertifikovani magarac za pružanje emotivne podrške. Barem smo to rekli avio kompaniji da je dovedemo ovde iz Irske. Ako se osećate usamljeno, uznemireno ili samo volite magarce, slobodno je zagrlite - rekao je jednostavno on.

Film "Duhovi ostrva" možete gledati na HBO Max, Amazonu i Hulu, zavisno iz kog nas dela sveta čitate.

Video: 95. dodela Oskara: Oni su zasenili sve svojim stajlingom

(Telegraf.rs)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA