Preminuo glumac Erl Boen, doktor Silberman iz franšize "Terminator"

"Bio je divan glumac i uvek je bilo zabavno biti u blizini", rekao je glumac Majkl Bin, koji je igrao lik Kajla Risa u prvom "Terminatoru"

  • 0
Erl Boen, Terminator Printskrin: Youtube/Scott M

Glumac Erl Boen, najpoznatiji po ulozi kriminalnog psihologa Pitera Silbermana u filmskoj franšizi "Terminator", preminuo je na Havajima. Ovu informaciju je potvrdila njegova ćerka za The Holliwood Reporter. Imao je 81 godinu.

Ćerka Rubi Harbin je rekla da je njenom ocu u novembru dijagnostikovan rak pluća četvrte faze i da je preminuo tiho u snu.

Rođen 8. avgusta 1941. godine, Boen je tokom svoje karijere igrao brojne uloge. Godine 1984. dobio je svoju najzapaženiju ulogu, doktora Silbermana u "Terminatoru" redtielja Džejmsa Kamerona, sa Arnoldom Švarcenegerom, Lindom Hamilton i Majklom Binom u glavnim ulogama. Ponovio je ulogu u "Terminatoru 2: Sudnji dan" (1991) i "Terminatoru 3: Uspon mašina" (2003).

Jedna od njegovih nezaboravnih scena u prvom "Terminatoru" jeste kada Kajla Risa, borca za slobodu iz budućnosti za koga je psiholog verovao da pati od paranoičnih zabluda, kojeg je glumio Majkl Bin.

"Bio je divan glumac i uvek je bilo zabavno biti u blizini", rekao je Majkl Bin za THR, dodajući da je Kameron "izabrao Erla jer je bio poseban".

Boen je druge uloge ostvario u ostvarenjima"Bitka iza zvezda", "Čovek sa dva mozga", "Vanzemaljska nacija", "Goli pištolj 3 1/3: Poslednja uvreda", "Sijuks Siti", "Saputnik", "Biti ili ne biti", "Hodaj kao čovek" i "Princ".

Što se televizije tiče, nastupao je u ostvarenjima kao što su "Zlatne devojke, Ko je gazda?", "Mamina porodica", "Zakon i Hari Mekgrou", "Vebster", "Metlok", "Strašilo" i "Gospođa King i dečak upoznaje svet".

Nakon što se povukao iz filmske glume 2003. godine, nastavio je da radi kao glasovni glumac na radiju, animiranim serijama i video igricama. Da je glas gospodinu Blikman u animiranom filmu "Clifford the Big Red Dog", Senjoru Senioru starije u "Kim Possible", LeČaku u video igricama "Tales of MonkeyIsland", a bio je i narator u nekim video igrama "World of Warcraft".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA