Otkriven koliki je budžet za najnoviji "Avatar": Čini ga jednim od najskupljih filmova svih vremena

 
  • 1

Ogroman novac je utrošen

Džejms Kameron je opisao troškove proizvodnje filma "Avatar: The Way Of Water" kao "je*eno skupe".

U nedavnom intervjuu za GQ, režiser je rekao da je snimanje nastavka njegovog blokbastera iz 2009. godine, najuspešnijeg filma svih vremena, koštalo toliko da je studiju rekao da predstavlja „najgori poslovni slučaj u istoriji filma“.

Prema The Hollywood Reporteru, budžet za film "Avatar: The Way Of Water" je negde između 350 miliona dolara  i 400 miliona dolara, što ga lako čini jednim od najskupljih filmova svih vremena, pored ostvarenja "Avengers: Endgame" i "Age Of Ultron".

Kameron je tvrdio da bi nastavak morao da postane "treći ili četvrti film sa najvećom zaradom u istoriji".

Za sada, treći i četvrti filmovi sa najvećom zaradom svih vremena su "Star Wars: The Force Awakens" i "Avengers: Infinity War", koji su inkasirali 2,05 milijardi dolara i 2,04 milijarde dolara.

Prvi film Avatar trenutno je film sa najvećom zaradom svih vremena sa ulovom od 2,9 milijardi dolara. "Avengers: Endgame" je drugi sa 2,79 milijardi dolara, dok je "Titanic" (takođe u režiji Kamerona) na trećem sa 2,2 milijarde dolara.

Kameron je ranije nagovestio da bi mogao ranije da okonča franšizu "Avatara" ako predstojeći nastavak ne bude imao dobar učinak na blagajnama. Reditelj je prvobitno planirao da snimi ukupno pet filmova, piše NME.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA