Pre nego što je preuzeo "Kuću zmaja", Rajan Kondal hteo je da snimi sasvim drugi nastavak "Igre prestola"

 
 
 ≫ 
  • 0

Što se fanova tiče, može slobodno

Rajan Кondal, autor serije "Kuća zmaja", pokušao je da ubedi Džordža R.R. Martina da mu da prava na jednu sasvim drugu adaptaciju, pre nego što mu je u ruke pala "House of the Dragon".

"Кuća zmaja" osvojila je svet. Dok je prvu epizodu u realnom vremenu gledalo oko 10 miliona ljudi, već sledeću je taj broj skočio na 29 miliona. Serija o dinastiji Targarjen pokazala je da nije samo naslednik "Igre prestola", već naslov i univerzum za sebe, iako sa prvobitnim HBO hitom pravi česte paralele.

House of the Dragon Kuća zmaja Kuća zmaja / Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Radnja se fokusira na jedan od ključnih trenutaka u istoriji ove valirojske plemićke kuće - neizbežni rat za Gvozdeni presto između princeze Renire Targarjen i njenog polubrata princa Egona.

Džordž R. R. Martin je lično izabrao scenaristu Rajana Кondala da vodi „Кuću zmaja“. Iako je pisac trenutno i izvršni producent serije, to nije bio jedini nastavak „Igre prestola“ na kojem je želeo da radi. Jedna druga Martinova priča mu je prvobitno privukla pažnju.

Rajan Кondal je bio obožavatelj Martinovih fantastičnih romana još od studentskih godina — izjavio je da ga je Martinova proza naučila više nego što je to „čitanje scenarija“ ikada učinilo.

Ryan Condal Rajan Kondal, sceanarista i izvršni producent "Kuće zmaja" / Foto: HOLLIE ADAMS / AFP / Profimedia

Prvobitno, on je HBO-u predložio da mu daju da realizuje prikvel "Igre prestola" "Dank i Jaje", baziran na tri novele pod zajedničkim nazivom "Vitez Sedam kraljevstava", čija se radnja odvija oko 90 godina pre događaja u "Game of Thrones".

Priča prati avanture skromnog viteza Ser Dankana Visokog i njegovog štitonoše, princa Egona „Jajeta“ Targarjena (mlađeg brata meštera Emona Targarjena, koga smo gledali u "Igri prestola" kao jednog od braće Nožne straže). Jaje, tako nazvan zbog svoje ćelave glave, samo je 9. u redu da nasledi Gvozdeni presto, te ima mnogo više slobode od ostalih članova njegove poroduce. Sve dok se stvari neočekivani ne promene.

Ovo jeste jedan od naslova iz univerzuma "Pesme leda i vatre" koji ćemo, šuška se, gledati u godinama koje dolaze. A sudeći po tome koliko je kvalitetno Kondal obavio posao (za sada) sa "Kućom zmaja", fanovi bi mu rado dali i zeleno svetlo za još jedan prikvel.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA