"Vučje bobice" otvoriće ovogodišnji Kids fest: Posvećen malim herojima koji se vode pravim vrednostima

 
 ≫ 
  • 0

Film je prikazan na 57. Filmskim susretima u Nišu * Jednu od glavnih uloga u filmu igra Jelica Kovačević

Savremeno dečje filmsko ostvarenje "Vučje bobice" Sretena Jovanovića u čijoj je osnovi lepota istrajnosti brata i sestre da sačuvaju svoju porodicu kao istinsku bazu sigurnosti, beogradskom premijerom otvoriće 16. oktobra, u MTS dvorani ovogodišnji dečiji filmski festival Kids Fest.

Film je prikazan na 57. Filmskim susretima u Nišu, a publika je očarana tematikom i pitanjima koja dugo nisu targetirana na filmskom platnu. Evo kako je jedna od glavnih glumica u filmu, Jelica Kovačević, prokomentarisala nišku publiku, ali i svoju ulogu.

Vi ste igrali Crnu Božanu, koliko je bilo teško ući u lik žene koja je sačuvala dobrotu i ljubav bez obzira na tragičnu sudbinu?

- Posvećenost ovog poziva je meni prioritet. Dugo sam promišljala na koji način da gradim lik Božane i odakle da krenem sa znanošću da je ona ta koja će doprineti radnji filma i razvezati jedan deo priče o porodici. Božana je paralela. Meni je njena ključna replika "Srećna je kuća, gde su deca srećna" u njoj sam pronašla zrno lika. Ta replika mi je pomogla da suptilno izgrad lik Božane - objasnila je glumica za Kurir.

Kako ste zadovoljni niškom publikom?

- Prezadovoljna sam, bilo je oko 2.500 hiljade gledalaca, srž publike su nam bile bake i deke sa unucima, roditelji sa decom, to je i bio cilj producenata, da ovaj film posvetimo malim herojima koji se vode pravim vrednostima u životu - naglasila je Jelica.

Čuli smo da su uslovi bili otežani?

- Da, zaista su vremenske neprilike vrebale svakog snimajućeg dana u Mionici i okolini Valjeva gde smo snimali. Ovo snimanje će mi ostati u sećanju kao ledeno doba na -20 stepeni prepuno topline i ljubavi cele ekipe filma koja se držala kao porodica.

- Okruženi dečjom energijom koja su barabar sa nama delili svaki momenat poteškoće i ništa im nije bilo teško - rekla je umetnica.

Crna Božana je heroina filma?

- Da, jeste. Saznala sam da je ona realan lik i u mioničkom kraju postoji legenda o Crnoj Božani. Mislim da će deca u seriji koja je ponuđena ovom filmu zavoleti taj lik i učiti u njenim besedama o prirodi, ljubavi, čistoti i kako je najveći cilj čovekov da u svim nedaćama i okolnostima ostane lep iznutra. Kao što je Dostojevski rekao samo će lepota spasiti svet - zaključila je glumica.

Video: Snimanje filma Zlatni rez 42

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA