Reditelji Serž Bozon i Manuel Šapira se družili sa novinarima u mts Dvorani povodom Festivala francuskog filma

Poručuju da je veliko zadovoljstvo biti deo festivala koji populariše francusku kinematografiju

  • 0
Foto: Filip Olćan

Uz kafu i neformalnu atmosferu u mts Dvorani, novinari su se danas družili sa rediteljima filmova "Don Žuan" Serž Bozonom i "Hronologija nasilja" Manuelom Šapirom, koji su ove godine u Beograd specijalno stigli povodom Festivala francuskog filma.

Govoreći o festivalu koji će trajati do nedelje 19. juna, Bozon i Šapira, složili su se da je zadovoljstvo biti deo manifestacije koja promoviše francusku kinematografiju.

Serž Bozon čiji je film "Don Žuan" prethodne večeri započeo petodnevnu filmsku reviju, istakao je da je velika čast što je njegov film otvorio ovogodišnji festival:

-Beograd je divan, podseća na Italiju, ljudi su hedonisti, vidi se da uživaju u životu u svom gradu. "Don Žuan" je nastao na temeljima potpuno različitim od mita o ovom liku, a cilj mi je bio da film ne bude realističan, već da ga svako može odgonetnuti na svoj način.

Manuel Šapira, reditelj filma "Hronologija nasilja" koji će u nedelju 19. juna na Kosančićevom vencu zatvoriti festival ne krije zadovoljstvo svojim boravkom u Beogradu, gde boravi prvi put:

-Beograd je divan, kako njegove građevine, tako i ljudi, video sam mnogo novih zgrada koje se grade a arhitektura je svakoj zapanjujuća. Kada je u pitanju moj film, simptomatično je da je jedan glumac, dečak u filmu prvi put, dok su ostali poznati glumci, posebno Dali Bensalah koji je igrao u Džejms Bondu. Ponosan sam što se film prikazuje pred publikom u Beogradu - istakao je Šapira.

Festival francuskog filma ove godine održava se u saradnji i uz podršku Francuskog instituta u Srbiji, Ministarstva kulture i informisanja, opštine Stari grad, kompanije Mlekoprodukt, TV 5 MONDE, Unifrance, Blitz filma, mts Dvorane i MCF Megakom filma. Festival Francuskog filma okviru predsedavanja Francuske Evropskom Unijom.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA