"Za sada je to kruna moje karijere": Snežana Savić otkrila kako se spremala za ulogu Jovanke Broz

 
  • 7

- To je žena koja je obiežila jednu epohu - rekla je glumica

Snežanu Savić gledali smo u brojnim ulogama, a veliku pažnju je privukla Jovankom Broz u seriji "Jovanka Broz i tajne službe".

Poznata glumica je u intervjuu za "Dnevni Avaz" navela da je zadovoljna što je igrala suprugu Josipa Broza Tita.

- Za sada je to kruna moje karijere. To je žena koja je obeležila jednu epohu. Zahtevna je uloga, ima mnogo i Jovankinih savremenika, živih svedoka njenog vremena u kome je ona bila prva dama. Bila je zanimljiva i kao žena i kao vrlo jaka ličnost, ne samo kao pratilja svog supruga. Ona je i sama bila učesnik NOB-a, imala je čin u vojsci, bila je oficir, major. I sama je bila vrlo zaslužna za poziciju u kojoj se našla - rekla je Snežana Savić.

Glumica je potom ispričala kako se pripremala za ulogu.

-  Imala sam malo šturih podataka s Jutjuba, malo njenih intervjua... Noćima sam slušala Jovankin glas, način kako je govorila, njenu dikciju, intonaciju, pokušavajući što vernije dočarati nju kao ličnost - i vokalno i interpretativno. S obzirom na to da sam muzikalna, to mi nije bilo teško. Dešavalo mi se da mnogi misle da to govori Jovanka, a ne ja... To su mi najveći komplimenti - rekla je Snežana Savić.

Glumica je navela da bi volela da dođe na Sarajevski Filmski Festival, a publiku u Bosni i Hercegovini pamti po lepom.

Pre rata sam vrlo često boravila u Sarajevu i uopšte u Bosni i Hercegovini. Prijem publike, taj mentalitet, kako su nas primali i koliko su nas voleli, darovali nam toplinu, beskrajno poštovanje i ljubav, nikad se ne zaboravljaju. Ja to nikad ne mogu zaboraviti - rekla je glumica.

(Telegraf.rs)

Video: Petar Samolovac: Ovako pomažemo i štitimo poljoprivredna zemljišta od požara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    16. april 2022 | 09:57

    Uvek iste ulige. Gluma bez ikakve promene na licu.Dosta hladno.Samo lepota glumice ponudjena u ranijim ulogama.Cerka ista prica.

  • Nikolas

    16. april 2022 | 10:18

    BILO JE TO DIVNO VREME ZA KOMUNISTE SIROM NJEHOVE JUGE KOJA JE ZA SRBE BILA KONCENTRACIONI LOGOR SMRTI U KOME DU OZNASI LIKVIDIRALI 900.000 SRBA!!! VREME STRASNOG CRVENOG TERORA!!!!

  • Ivan

    17. april 2022 | 14:06

    Snezana Savic je glumica raskosnog talenta. I ovde smo gledali sve njene serije, i najnoviju, o patnjama Jovanke Broz. Pozdrav iz Makedonije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA