"Bridžerton" groznica zarazila i Srbiju: Serija kod nas najgledanija na Netfliksu, a šta donosi 3. sezona?

 
 ≫ 
  • 0

Nove sezone su potvrđene, ali čija će priča biti u fokusu?

"Bridžerton" groznica zarazila je i Srbiju. Druga sezona ove period drame najgledanija je na Netfliksu u našoj zemlji poslednje dve nedelje, a sa sobom je "povukla" i prvu, koja je po gledanosti prati u stopu.

Ukoliko niste gledali priču o Entoniju i Kejt, upozoravamo vas da slede spojleri. Ali gledaoci kojima gospođica Šarma i vikont već jesu "oduzeli" osam sati života neminovno se pitaju koja, odnosno čija priča stiže sledeća.

Kako smo već pisali, treća i četvrta sezona već su potvrđene, baš kao i spinof serija o kraljici Šarlot. No, Netfliks je ranije najavio da sezone neće nužno pratiti redosled romana, te ne mora da znači da će se treći nastavak baviti Benediktom (Luk Tompson) čija je priča opisana u knjizi "Ponuda jednog džentlmena".

Serija Printskrin: Youtube/Netflix

U međuvremenu zvezda ove sezone Simon Ešli, koja igra Kejt Šarmu, Entonijevu suprugu, potvrdila je da će ponovo tumačiti ovaj lik.

- Kejt će biti vikontesa i ja sam veoma uzbuđena da nastavim njenu priču - rekla je Ešli za THR.

Džonatan Bejli koji igra najstarijeg sina Bridžertonovih, izrazio je nadu da će Entoni i Kejt uspeti da iskuse više radosnih momenat bračnog života u narednim sezonama, dodajući da je je poslednja scena jedna od njegovih omiljenih.

- Ali tu će morati da bude i komplikacija. Oni nisu jednostavni ljudi. Znam da će raditi kao tandem i znam da će joj on biti potpuno posvećen i vrlo sam uzbzđen da vidim kako će se njihova veza razviti. U knjigama se toliko spominje i njena, i njegova prošlost, te će možda biti razgovora koji će na nju referirati, a oni već imaju zaista složen odnos. Istražiti ga dalje bilo bi divno - kazao je on.

Na početku druge sezone, koja je objavljena 25. marta i odmah dostigla rekordnu gledanost, Bejlijev Entoni se udvara Kejtinoj sestri, "dijamantu sezone", Evidini (Čaritra Čandran) jer veruje da će ona biti dobra, prijatna i poslušna žena, što je bilo sve što je želeo pre nego što je Kejt prevrnula njegov život naošačke.

Iako Čandran još uvek nije dobila zvaničnu potvrdu da će se Edvina pojaviti u narednim sezonama, nada se da će biti tako.

- Želim da Edvina nađe ljubav, ali mislim da postoje i važnije stvari u njenoj priči, kao što je spoznavanje same sebe - i onda ljubav može da se desi - izjavila je ona.

Različiti likovi iz porodice Bridžerton pronalaze ljubav kroz romane, a jedna stvar koja povezuje sve njihove priče jesu pisanja lejdi Viselduan, iza koje se krije Penelopa Ferderington (Nikola Koflan). Ove sezone Penelopa se koncentrisala na svoj biznis kao notorna trač-kolumnistkinja. Ali sve se ruše kada u poslednjoj epizodi kada tokom burne svađe između nje i njene najbolje drugarice Eloize ova tajna bude otkrivena.

- Veoma sam radoznala. Sve ono kroz šta je prošla će je siguno učiniti grubljom. Tokom ove sezone videli smo da je uspesi koje je ostvarila kao lejdi Viseldaun menjaju, a da toga nije ni svesna. Mislim da postaje malo arogantna i istovremeno zavisna od Eloizine pohvale - rekla je Koflan i nastavila:

- Pen igra na mnogo terena i nije u tome uspešna koliko misli. Ovu bih sezonu opisala kao "gordost dolazi pre pada" kada je o Pen reči. Pala je krajnje nisko, izgubila Eloizu, izgubila Kolina. Viseldaun je sve što ona ima. Verujem da će biti vrlo interesnanto videti je na početku treće sezone.

Penelopi je, uz to, slomljeno srce kada je čula kako Kolin ismeva i samu ideju da joj se udvara.

- Nadam se da ćemo baš tu nastaviti sledeće sezone. Zaista želim da znam više, ali ne i da ljudi smaraju pisce da im otkriju šta će dalje da se desi - rekao je Luk Njuton, koji igra srednjeg Bridžerton brata, Kolina.

- Vrlo je teško braniti ga u ovoj situaciji, jer i on je doživeo mnogo toga, naročito tokom osme epizode. Ponekad deluje da je on vitez na belom konju. Ali njegove greške su drugi tas na vagi, što je vrlo frustrirajuće. Na kraju ove sezone on je u slavljeničkom raspoloženju, verovatno se oseća kao heroj, popio je malo sa prijateljima i zaneo se. Ne verujem da je mislio išta loše. Samo je bio muškarac u muškom društvu i verovatno bi bio očajan da sazna da je Penelopa čula šta je rekao - kazao je on, misleći na tvrdnju da je smešno i pomisliti da bi on mogao da se udvara Pen.

Što se tiče Kolinovog i Penelopinog prijateljstva, čitaoci knjiga Džulije Kvin znaju (sledi spojler!) da će ona prerasti u ljubav u četvrtom romanu.

bridžerton, bridgerton Foto: LIAM DANIEL/NETFLIX/LIAM DANIEL/NETFLIXBrid

- Temelj za to je postavljen. Zanimljivo je ispitati različite ljubavne priče i videti kako se dvoje najboljih prijatelja postepeno možda zaljubljuju jedno u drugo. Veoma sam uzbuđen da vidim šta će budućnost doneti i Kolina koji više ne može da ignoriše ono što mu je pred očima.

A sada kada Eloiza zna za pravi identitet lejdi Viseldaun, postoji li šansa da i Kolin sazna?

- Nadam se što pre, jer jedvan čekam da vidim njegovu reakciju. Je li on preboleo sve ono što se desilo sa Marinom? To je jedini skandal u koji ga je lejdi Viseldaun upetljala. Hoće li tek tako preći preko toga što ga je Pen lagala godinama i ponekad njegovu porodicu stavljala u jako tešku situaciju. To bi definitivno zakuvalo stvari, naročito jer je Eloiza otpisala svoju najbolju drugaricu. Bilo bi vrlo interesantno kada bi Penelopa izgubila svu lojalnost koji je imala prema Bridžertonovima. Kako li će ih tretirati iduće godine? - zapitao se on.

Tokom ove sezone stvari su se promenile i za Eloiz (Klaudija Džesi), drugu sestru. Uvedena je u društvo u kome zbog svojih progresivnih i feminističkih stavova dobija napade panike, ali se prvi put susrela i sa mogućnošću romanse.

- Nadam se da će ona biti sve više politična. Da će istraživati različite ideje i delove društva. Volela bih da je vidim kako se zaista razvija. Jer trenutno ona je vrlo loša u prikupljanju informacija, zar ne? Volela bih da nađe pravi cilj i postane politična.

Anđoa Ando, koja igra mudru i inspirativnu lejdi Danburi, nada se da će u budućim sezonama više vremena provesti sa drugim likovima uključujući i Eloiz.

- Mislim da joj se sviđa vatra koju imaju Eloiz, ali i Penelope. Moram da kažem, mada ona deluje kao da ne mari za druge, mislim da joj se dopala lejdi Federington, nešto u njenoj odlučnosti. Zaista bih volela da ih vidim više zajedno. Volela bih i da lejdi Danburi nađe nekog koga će da voli.

Iako je "Bridžerton" potvrđen za još samo dve sezone, zasada se tvorac serije Kris Van Dusen nada šansi da ekranizuje priče svih osmoro braće i sestara.

- Plan nam je da imamo celu franšizu i više serija, kao što se već dešava u slučaju kraljice Šarlot. To je serija koja će se granati na više serija i mnogo sam uzbuđen da vidim gde će nas to odvesti.

Video: Radonjić o svom novom filmu: Indigo kristal će biti osveženje u našoj kinematografiji

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA