8 novih i nagrađenih serija koje morate pogledati: Sve smo ih pronašli na jednom mestu

 
  • 0

Da vam više nikada ne bude dosadno i da sebi ne postavite pitanje šta i gde mogu da gledam

Serije se snimaju kao nikada do sada i deluje kao da svake nedelje "iskrsne" neki novi "must watch" naslov. Odgledati svaku je nemoguće, a još teže odlučiti se za one koje su zbilja vredne vremena. Stoga je nekada najbolje izbor prepustiti kritičarima i masi fanova koje pojedine serije okupe oko sebe.

Pokušali smo da takve pronađemo (po mogućstvu) na jednom mestu i uspeli - na novoj striming platformi HBO Max, koja je početkom marta zamenila prethodnu HBO GO.

Jednom kad smo se prijavili na platformu i napravili profil (moguće je da se personalizuje do 5 profila), lako je bilo pronaći vreme za tu selekciju, jer HBO Max dozvoljava neograničen broj uređaja po pretplati. Tako da svejedno da li tokom puta hoćete da prekratite vreme na tabletu ili telefonu, šćućurite se u krevetu sa lap topom ili "kao gospodin/gospođa" pratite filmove na smart televizoru - čitavi bioskopi dostupni su samo na klik. Ono što, pored vrhunskog kvaliteta slike i zvuka olakšava iskustvo je to što su svi sadržaji HBO Max-a prevedeni na srpski jezik.

A ovo je osam nagrađivanih i novih serija koje su nam odmah zapale za oko:

"Naslednici" (Succession)

BAFTA i Zlatni globus samo su neke od nagrada koje su "Naslednici" uspeli da pokupe. Serija prati jednu od najbogatijih porodica sveta na čijem se čelu nalazi Logan Roj, lik koji po mnogo čemu podseća na medijskog mogula Ruperta Murdoka. Logan je uspeo da izgradi čitavo medijsko-zabavno carstvo i stekne ogroman novac i moć. Ali kako se njegovo zdravlje rapidno urušava, postavlja se pitanje ko će ga od njegovo četvoro dece jednog dana "naslediti na tronu". Naizgled puni ljubavi i poštovanja prema ocu, svi oni ne samo što zajednički  planiraju svrgavanje oca, već se manipulativne i krajnje prljave igre odvijaju između njih samih. Za sada su objavljene tri sezone, a dok se čeka četvrta, "Naslednici" su odlična drama za bindžovanje.

HBO Max serije "Naslednici" / Foto: HBO Max

"Mer iz Istauna" (Mare of Easttown)

Nisu se čekale nagrade (mada su one ubrzo došle). Kada je "Mer iz Istauna" objavljena lane, gledaoci i mediji su je jednoglasno proglasili serijom godine i priznali da je sa njom HBO kompanija uradila nešto izuzetno. Priča koja na prvi pogled podseća na "Tvin Piks" ili "Fargo" (učmalost malog grada biva poljuljana brutalnim ubistvom tinejdžerke, čiji slučaj preuzima umorna detektivka Mer Šijan), dobija neočekivane obrte, ali istovremeno uspeva da očuva skladnost priče i njeno organsko jedinstvo.

HBO Max serije "Mer iz Istauna" / Foto: HBO Max

"Pozlaćeno doba" (The Gilded Age)

Ljubitelji "Dauntonske opatije" našli su sebi novu istorijsku poslasticu u seriji "Pozlaćeno doba". Smeštena u poslednje decenije 19. veka, radnja prati sukob starih američkih bogatih porodica koje sa nipodaštavanjem gledaju na "novi novac". Međutim, novopečeni bogataši nisu spremni da tek tako budu skrajnuti i traže svoje mesto u društvu, šepureći se impozantnim kućama i pre svega, uticajem. Dok oni svoje bitke vode na balovima, kotiljonima i izletima, Njujork se razvija i raste.

HBO Max serije "Pozlaćeno doba" / Foto: HBO Max

"Doba pobeda: Uspon dinastije Lejkersa" (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty)

Fanovi dobre sportske drame pretplatiće se na HBO Max u pravo vreme, jer početkom marta na platformu je stigla serija "Doba pobeda: Uspon dinastije Lejkersa". Serija beleži profesionalni i lični život Los Anđeles Lejkersa iz 1980-ih, jedne od najboljih i najcenjenijih sportskih dinastija, tima koji je obeležio svoje doba i na terenu i van njega.

HBO Max serije, "Doba pobeda: Uspon dinastije Lejkersa" / Foto: HBO Max

"Vučje vaspitanje" (Raised by Wolves)

Dok je prva sezona serije "Vučje vaspitanje" naišla na pohvale gledalaca, nakon druge oglasili su se i kritičari. Dramatična postapokaliptična priča nastavlja da prati androide i ljude u ranoj fazi kolonizacije nemilosrdne nove planete. U odnosu na sve druge serije istog žanra, ovo ostvarenje Ridlija Skota uspeva da se izdvoji kao upečatljivo i jedinstveno, jer napetost priče ne proističe iz vratolomnih akcionih scena, već iz interakcije među likovima i postavljanju univerzalnih pitanja poput onog šta je čovek, šta je porodica, a šta religija? Ovo je takođe jedna od retkih serija za koju ne možete da pretpostavite kako će se dalje odvijati.

HBO Max serije "Vučje vaspitanje" / Foto: HBO Max

"Stjuardesa" (The Flight Attendant)

"Stjuardesa" je moderna, a mračna komedija koja uspeva da vas već prvim scenama privuče i navede da je bindžujete. Kejli Kuko (Peni iz "Štrebera") igra Kasandru, prelepu i zabavnu stjuardesu koja putuje svetom u prvoj klasi, odseda u skupim hotelima, ali se u isto vreme bori sa alkoholizmom. Kada tokom jednog leta upozna bogatog i šarmantnog Aleksa i odlučuje da provede sa njim noć u Bangkoku, život joj se iz korena menja. Kasandra se budi pored mrtvog Aleksa, a pošto je prethodno veče do besvesti pila, ne seća se ni šta se desilo, ni da li ga je ona ubila. Ima samo jedan trag...

Pogledajte tizer za 2. sezonu:

"Njegova mračna tkanja" (His Dark Materials)

Popularni romani Filipa Pulmana pretočeni su u seriju koja okuplja velike zvezde poput Rut Vilson i Džejmsa Mekavoja i na veran i uzbudljiv način oživljava Pulmanov univerzum. Pred nama je neobični svet, naizgled sličan našem, ali svet u kome su duša i telo fizički odvojeni jedno od drugog. U njegovom centru nalazi se devojčica Lajra, siroče koje odrasta na Oksfordu, željna avanture, ali potpuno nepotrebna svom stricu, ekscentričnom naučniku lordu Azrijelu (Mekavoj). Međutim, kada iz njenog života počnu da nestaju deca sa kojima je odrasla, a u njega uđe blaga, elegantna i bogata gospođa Kolter (Vilson), spremna da odbačenoj Lajri da sve vreme sveta, devojčica će dobiti svoju avanturu, ali ne onakvu za kakvom je čeznula - jer u već mračnom svetu počinju da se dešavaju neoprostive stvari.

HBO Max serije, "Njegova mračna tkanja" / Foto: HBO Max

"Igra prestola" (Game of Thrones)

Čak i oni koji ne vole fantastiku i zmajeve, moraju da priznaju jedno - "Igra prestola" je kulturni fenomen. Proglašena je najpopularnijom serijom 2018. godine kada uopšte nije emitovana. Fanovi širom sveta putuju u Severnu Irsku i Hrvatsku, posećujući Zimovrel i Kraljevu luku. Imena Deneris, Kalisi i Ajra daju se bebam širom sveta. Ovo je jedna od najvećih, ako ne i najveća serija svih vremena. Dovoljno je rečeno.

Kada "Kuća zmaja" ove godine bude objavljena, moći će da se prati na platformi HBO Max. Ipak, oni koji do kraja marta naprave profil, gledaće je po 33 odsto nižoj ceni na koju doživotno imaju pravo, ako se do kraja marta pretplate na ovaj servis.

Sve ostalo

"Zapadni svet", "Seks i grad", "I tek tako...", "Stanica jedanaest", "Komičari", "Seksualni život studentkinja", "Nevine laži" i "Tračara" popularni su naslovi širom planete koji obogaćuju ponudu platforme HBO Max. Platforma je idealna za one koji jednom godišnje moraju barem da provire i vide šta rade "Prijatelji" ili da tu šestorku upoređuju sa "Štreberima".

Nezaobilazni izbor je i "Euforija", tinejdžerska drama koja je snažno dotakla i nove generacije i njihove roditelje, uronivši duboko u najmračnije aspekte puberteta. Oni koji još nemaju adolescente, moći će da sa njima ponovo uživaju u crtaćima svog detinjstva kakve su "Avanture šašave družine", "Skubi Du" ili "Moćne devojčice" (sinhronizovanim na srpski) i svim Hari Poter filmovima, a takođe i da ih spreče da pristupe sadržajima koji još nije za njihov uzrast.

Ako za brojne epizode i duge priče ipak nema vremena, na istom mestu možete pogledati neke od filmova koji su se ove godine našli na listi nominovanih za Oskara, kao što je dugoočekivana "Dina" i sportska priča "Kralj Ričard: Prednost u igri". Tu su i naslovi koji su se upisali u istoriju Oskara, kao npr. "Džoker" ili sva tri "Gospodara prstenova" i "Hobita".

HBO Max serije "Dina" / Foto: HBO Max

Za ljubitelje "Porodice Soprano" (koji su takođe na ovoj platformi) tu je prikvel "Mafijaški sveci Njuarka" i mnogi drugi iz Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network i Max Original produkcije.

Ovo je naš lični i ne toliko mejnstrim izbor - norveška serija "Posetioci iz prošlosti" i urnebesna pseudoistorijska komedija "Velika", koja se samo na prvi pogled bavi Katarinom Velikom, a kojoj nije odoleo ni Džordž R. R. Martin, pisac "Igre prestola". 

HBO Max serije "Posetioci iz prošlosti" / Foto: HBO Max

Sve u svemu, dovoljno da vam više nikada ne bude dosadno i da sebi ne postavite pitanje šta i gde mogu da gledam.

Ukoliko se pretplatite na HBO Max do 31. marta dobićete doživotni popust od 33%, pa će vam pretplata iznositi 4,66 eur/mesečno. Za one koji se pretplate nakon 31. marta, standardna mesečna cena biće 6,99 eur.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA