Glumica Mihaela Stamenković: Film "Prolećna pesma" intimna priča o ženi

 
 ≫ 
  • 0

"(Ova uloga) Zahteva dosta ulaganja i razmišljanja. Morate se predati svemu tome slobodno, ali sa druge strane toliko toga i donosi" , rekla je glumica

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Mihaela Stamenković koja je govorila o svojoj nagrađivanoj ulozi u filmu "Prolećna pesma" rediteljke Natalije Avramović.

Stamenković je rekla da "Prolećnu pesmu" doživljava kao intimnu priču o jednoj ženi i film u kome pre svega može da se pronađe ženska publika.

Za "Prolećnu pesmu" Stamenković je dobila nagradu za najbolju glumicu na Ženskom filmskom festivalu u Rimu, kao i prošle godine na Sofestu, i ističe da takvu "ulogu glumica može samo da poželi da dobije".

"(Ova uloga) Zahteva dosta ulaganja i razmišljanja. Morate se predati svemu tome slobodno, ali sa druge strane toliko toga i donosi. Meni je kao glumici donela dosta iskustva i neke svoje granice sam probila u radu na ovoj ulozi", rekla je Stamenković.

Prema njenim rečima, lik Petre je "vrlo kompleksan, u isto vreme komičan i dramatičan, surova je i senzualna i nežna".

Stamenković je rekla da joj je drago što je prošla godina, kada se pojavila "Prolećna pesma", protekla "u znaku žena koje se bore za sebe".

"Ja nemam neke probleme. Imam svoj stav. Kad kažem borim se, pre mislim na neki rad na sebi. Radite na sebi i popravljate neke stvari. Kada bi svi počeli od sebe bolji bi svet bio. Možda akcenat ne bi bio na emancipaciji?", primetila je glumica.

Stamenković je rekla i da joj je drago što se "rasplamsala" poslednjih godina televizijska produkcija u Srbiji.

"Iskreno nisam se tu mnogo pojavljivala, ali nešto se dešava i naravno da je dobro kada je velika produkcija u pitanju. Koliko je nas glumaca samo može da bude plus zbog posla i karijere", ocenila je Stamenković.

Upitana kakve uloge priželjkuje u budućnosti, Stamenković je rekla da nikad nije razmišljala o tome šta bi volela da igra.

Stamenković je dodala da je "Petra recimo nešto što svako priželjkuje, u smislu da dobijete ulogu na kojoj radite, na kojoj se menjate, u kojoj dajete, probijate svoje granice..."

"Svaka uloga mi je izazov, gledam da pristupim na svoj autentičan način i da napravim nešto posebno. Svakoj pristupam kao da je najveća na svetu", zaključila je glumica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA