"Toma" na blagajnama sustiže "Južni vetar"? Novi filmovi vrlo gledani, ali stari klasici još im "beže"

 
 ≫ 
  • 6

Šta mislite, koja su najgledanija domaća ostvarenja?

Film "Toma" mnogi su ocenili kao "pravo osveženje u srpskoj kinematografiji", te ne čudi što ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića puni bioskope čak i usred pandemije. Prema zvaničnim podacima, u bioskopima širom Srbije pogledalo ga je za manje od mesec dana više od 400.000 gledalaca.

A taj broj raste iz dana u dan. Kako stoje stvari, "Toma" bi mogao da postane jedan od najgledanijih srpskih filmova u novijoj istoriji.

Sa ovim brojkama, film o Tomi Zdravkoviću "diše za vratom" popularnom "Južnom vratu". Ostvarenje Miloša Avramovića je za manje od mesec dana od prikazivanja u bioskopima pogledalo 618.000 ljudi. Kako drugi deo tek treba da se nađe na velikom platnu u Srbiji, "bitka" na blagajnama će tek postati zanimljiva.

Novi film Dragana Bjelogrlića može vrlo lako da "preskoči" i njegove stare "hitove" - "Montevideo, Bog te video" (pogledalo ga je 516.000 ljudi) i "Montevideo, vidimo se" (498.500 ljudi). Ipak, treba imati na umu da su se oni prikazivali u potpuno drugačijoj zdravstvenoj situaciji.

Sve je to i dalje daleko od najgledanijeg srpskog filma u 21. veku - "Zonu Zamfirovu", koji je pogledalo više od 1.200.000 gledalaca.

Inače, iako nema tačnih podataka, pretpostavlja se da su domaći filmovi koji su privukli najviše ljudi širom stare zemlje u bioskope "Valter brani Sarajevo" (popularan i u Kini) i "Bitka na Neretvi", koja je svojevremeno bila i jugoslovenski kandidat za Oskara, a koji je svojevremeno u bioskopu u više od osamdeset zemalja sveta gledalo oko 350 miliona ljudi.

Video: Zvezde filma Toma u kafani pali u sevdah uz Tomine pesme: Milena Radulović i Milan Marić lumpuju

(Telegraf.rs)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. oktobar 2021 | 20:32

    Eh ta divna vremena sa velikim glumcima ,glumcineeeee

  • Ja

    7. oktobar 2021 | 09:02

    Mislim da i ovom filmu fale dobri glumci.

  • Filmofil

    7. oktobar 2021 | 09:00

    Aj sto su potpuno omasili glumca. Decko em uopste ni malo ne lici na Tomu ,a i ne zna da glumi. Ali zasto mu makar frizuru nisu pogodili? Pa to nije toliko tesko. Zbog svega ovoga apsolutno nemam zelju da ovo gledam. Jednostavno, dobra reklama a lose uradjen film. Ostali neka se loze, nemam nista protiv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA