≫ 

Nedim Nezirović o ulozi Jovče u "Nečistoj krvi", o uticaju čuvenog romana Bore Stankovića na njega

Iako se ne pojavljuje mnogo u ovom ostvarenju, glumac je dao svojevrstan pečat

  • 0

Vrlo brzo, 24. avgusta u Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade očekuje nas premijera filma "Nečista krv - greh predaka" reditelja Milutina Petrovića. Ekipa portala Telegraf.rs imala je priliku da popriča sa jednim od glumaca iz ovog ostvarenja.

Razgovarali smo sa Nedimom Nezirorovićem, koji u filmu "Nečista krv - greh predaka igra lik Jovče. Iako se ne pojavljuje mnogo u ovom ostvarenju, dao je svojevrstan pečat, što ćete moću da vidite ako odgledate sam film, za koji mnogi imaju samo reč hvale.

- Bilo je zahtevno, nekako u kadru je... iako tako ne zvuči, bilo je dosta naporno biti samo tu, bez replike, bez neke aktivne radnje ali samo bio okružen zaista majstorima ovog zanata... Bilo je izazovno izaći na kraj sa ovom ulogom i razumeti prosto zašto neko donosi takve odluke kakve donosi. Tako da je uz dobru pripremu i uz dobru reditlejsku palicu smo, činimi se, došli do ozbiljnog rezultata - rekao nam je na početku razgovora Nedim Nezirović.

Glumca smo upitali kako je doživeo dela Bore Stankovića, po čemu je i na kraju nastao film "Nečista krv - greh predaka".

-  Ako mislite na prozu Bore Stanković, ja sam se sa njom kroz lektiru, kao i svi, upoznao i mogu da kažem da je roman "Nečista krv" nešto što je u meni probudilo neki potpuno novi doživljaj naše književnosti. To me je u srednjoj školi prodrmalo, znam da nisamo mogao da ispustim taj roman iz ruke, a nekako je ovaj film došao kao neka kosmička pravda ili želja jer sam ljubitelj njegove proze. Pre svega mogu da se zahvalim od srca Vojislavu Nanoviću što je na taj način tako dramatizovao njegovu prozu. Ja bih voleo da publika razume da je izuzetno virtuozno dramatizovati tako bogate romane koje nosi tako predivne opise atmosfere i tih likova, dati im život i replike koje mogu da se igraju... - rekao je Nedim.

Kako se Nedim pripremao za svoju ulogu i šta je rekao o seriji "Nečista krv-gred predaka", pogledajte na snimku na početku teksta.

Video: Imali samo reči hvale: Članovi ekipe filma Nečista krv najavili beogradsku premijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA