Ne znamo kako se zovu, a gledamo ih svuda: 10 glumaca koji su imali preko 200 uloga u karijeri

 
 ≫ 
  • 0

Ovo su najveći radoholičari u istoriji filma, a jedan broji čak 577 uloga. I još nije stao

Danny Trejo Deni Treho / Foto: Profimedia/The Mega Agency

Kultni latino šmeker Deni Treho (Danny Trejo) možda je najpoznatiji glumac koji je izgradio karijeru ulogama u stotinama filmova i TV serija.

Ipak nije jedini koji je pored kvaliteta, radio i na kvatitetu. Iako publika možda ne zna imena svih ovih glumaca, njihova su lica prepoznatljiva, jer se pojavljuju svuda, bilo da se radi o filmovima ili serijima. Tome je često umeo da doprinese njihov specifičan izgled, ali i tehnikalije - u zlatno doba Holivuda za snimanje filmova bilo je potrebno sedam dana, pa su glumci svake druge sedmice bili na drugom setu.

Ovo su glumci čija imena možda ne znamo, ali njihova lica su nam itekako poznata.

Stiven Tobolovski - preko 200 uloga u filmovima plus serije

Stiven Tobolovski (Stephen Tobolowsky) se mnogo puta pojavljivao na ekranu, uglavnom u ulogama dosadnih i iritantnih tipova.

Njegova verovatno najpoznatija rola se dogodila u ostvarenju “Groundhog Day” gde je igrao Neda, starog prijatelja od Fila koji postaje sve iritantniji kako dani prolaze, piše Bosonoga.

Međutim, iako je jedan od najtraženijih karakternih glumaca, Tobolovski je ostvario emotivnu ulogu u filmu Kristofera Nolana (Christopher Nolan), “Memento”. Film je jedan od najboljih nelinearnih filmova ikad snimljenih, jer prati dve naracije, jednu koja ide napred i drugu koja ide nazad, a Tobolovski igra lika sa amnezijom. Takođe se pojavio u serijama “Heroes”, “Californication”, “Glee” i drugim.

Miki Runi 

Miki Runi (Mickey Rooney) počeo je da glumi veoma mlad ostvarivši preko 300 uloga u karijeri. Međutim, to nije jedini podvig koji je ostvario jer je jedan od retkih koji je radio tokom devet decenija, sve do smrti 2014. godine.

Njemu se pred očima odvijala čitava kinematografska istorija, jer je prvo započeo u nemim filmovima, a zatim u mnogim popularnim noar ostvarenjima. Njegovi najpopularniji filmovi uključuju “Breakfast at Tiffany’s” i “It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World”, ali najupečatljivija rola po kojoj ga mlađa publika pamti je uloga Gasa u komediji “Night at the Museum”.

Erik Roberts

Postoji mnogo razloga zbog čega mnogi smatraju da je “Dark Knight” najbolji film o Betmenu, a jedan od njih su sigurno vrhunski sporedni glumci. U ovom blokbasteru Erik Roberts (Eric Roberts) glumi Sala Maronia, negativca koji se kreće po noćnim klubovima i sklapa glupe poslove sa Džokerom.

Roberts je u toj ulozi imao iznenađujuće dobar performans. Za razliku od mnogih drugih glumaca koji imaju stotine uloga, Roberts nije karakterni glumac, jer za svaku ulogu za koju je angažovan donosi nešto drugačije. Verovali ili ne, ovaj čovek je imao 577 uloga u svojoj karijeri.

Ričard Riel

Čini se da Ričarda Riela (Richard Riehle) nikad nije zanimalo da bude nešto drugo osim karakterni glumac, jer se poslednjih 40 godina pojavljivao na različitim setovima po nekoliko sati dnevno i to je to.

Većina njegovih uloga nema čak ni odgovarajuća imena likova, jer smo ga mogli videti kao radnika obezbeđenja, vozača kamiona ili oficira obalske straže. Međutim, sve su te uloge bile u klasičnim i legendarnim filmovima kao što su “The Fugitive”, “Fear and Loathing in Las Vegas” i “Lethal Weapon”.

Osim što je često igrao Deda Mraza, vrhunac karijere je ostvario ulogom Toma u filmu “Office Space”.

Fred Vilard

Sjajni Fred Vilard (Fred Willard), jedan je od najprepoznatljivijih glumaca na ovoj listi, ne samo da je glumio u nekim od najvećih TV serija i filmova, već se pojavljivao i u velikom broju.

Od glume Franka Danfija u hit komediji “Modern Family” do predsednika Sjedinjenih Država u filmu “Wall-E”, Villard je zagrejao srca miliona gledalaca.

Glumac je izveo stotine nezaboravnih predstava, a zahvaljujući svojoj sedoj kosi i umiljatom izgledu, jedan je od onih poznatih lica koja publika voli da vidi gde god se pojavi.

Vilard je preminuo 15. maja 2020. godine.

Irving Bejkon

Iako mlađa publika možda ne prepoznaje Irvinga Bejkona (Irving Bacon), on je glumio u desetinama filmova u periodu od 1930-ih do 1940-ih.

Pojavljujući se u mnoštvo zapadnjačkih noar filmova, Bejkona su reditelji te generacije masovno tražili zbog načina na koji je mogao izražavati reakcije za razliku od bilo kojeg drugog glumca u to vreme.

Njegovi su zaštitni znaci uključivali neobične oči i sposobnost da se lako prilagodi scenama. Najpoznatiji filmovi u kojima se pojavljivao uključuju “Gone With The Wind” i originalni “Meet John Doe”.

Kristofer Li

Nakon što je zaradio priznanje za verovatno najbolji performans Drakule u istoriji, legendarni Kristofer Li (Christopher Lee) glumio je u mnoštvo filmova iz poznate produkcije Hammer, vremenom postavši kultni negativac sedme umetnosti, posebno u horor žanru.

Barbara Shelley, Christopher Lee Kristofer Li / Foto: Profimedia/Alamy

Takođe, proslavljeni glumac bio je jedan od kultnih Bond zlikovaca Skaramanga u klasiku “Čovek sa zlatnim Pištoljem”.

Pored toga, igrao je u mnogo hitova, uključujući “Ratove zvijezda” kao Grof Dooku i “Gospodar prstenova” kao Saruman. A s obzirom na to kako se filmska industrija danas toliko oslanja na filmske hitove, ko zna gde bismo ga sve videli da je živ.

Džon Karadin

Iako Džon Karadin (John Carradine) nije bio najpoznatiji glumac na svetu, a čak nije bio ni najpoznatiji u svojoj porodici, sigurno je bio među najprepoznatljivijima.

Baš poput Irvinga Bejkona, Kardin jedan od najplodonosniji glumaca u filmskoj istoriji i jedan od najvećih radoholičara u istoriji filma.

Kasnije je u karijeri bio preplavljen hororima, vesternima Džona Forda (John Ford) i B-ostvarenjima. Ravnomerno je uravnotežio svoj rad u filmovima i na TV-u, a pojavljivao se u klasičnim naučno-fantastičnim serijama “Lost in Space” i “Land of the Giants”.

Deni Treho

Deni Treho (Danny Trejo) ponekad je verovatno dobijao uloge isključivo na osnovu fizičkog izgleda.

Glumačeva građa, tetovaže i duga kosa donele su mu stotine rola, bilo da je reč o kultnoj roli Kolumbijskog ubice u filmu “Desperado”, članu pljačkaške ekipe u filmu “Heat”, glavnom liku u seriji “Machete” ili kao član kartela ili unajmljeni ubica.

Imao je i odličnu ulogu u legendarnoj seriji “Breaking Bad”, ali bez obzira na to koliko je često tumačio kriminalce ili dilere, Treho svake godine glumi u desetinama filmova bilo to zbog njegovog izgleda ili ne.

Bes Flauvers

Bes Flauvers (Bess Flowers) nije se pojavila samo u 200 filmova, već u skoro hiljadu tokom 40 godina duge karijere. Iako je većina njenih uloga bila statična, glumica još uvek ima naslijeđe u Holivudu, jer je poznata kao “kraljica holivudskih statista”, zahvaljujući silnom radu koji je uložila između 1920-ih i 1950-ih.

Nastupila je u pet filmova koji su osvojili Oskara za najbolji film, a stalno su je angažovali Alfred Hičkok (Alfred Hitchcock) i Džon Ford (John Ford).

Video: Zvezda serije Igra sudbine otkriva kako je dobio ulogu

(Telegraf.rs)

Video: Snimci iz Donje Jablanice: Telegraf na licu mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA