Snežana Savić otkrila kako se pripremala za ulogu Jovanke Broz

 
 ≫ 
  • 4

- Ono što sam ja mogla između redova da pročitam je da je ona bila izuzetno jaka žena - rekla je glumica

Snežana Savić kao Jovanka Broz Snežana Savić kao Jovanka BrozPrintskrin: RTS

Snimanje igrano-dokumetarne serije "Jovanka Broz i tajne službe", koja će biti prikazana na RTS-u, je nedavno snimljena. Ulogu Jovanke Broz igraće, kao što je poznato, Snežana Savić, a glumica je gostujući u emisiji "Beogradska hronika" otrkila zašto je Jovanka toliko intrigantna kao ličnost.

- Ona je sama došla do te spoznaje da treba da se povuče i da treba da živi u samoizolaciji, jer je shvatila da je tako najbolje za nju. Ali do kraja života je ostala odana Titu i toj njihovoj ljubavi. Vrlo odana i verna iako postoje priče, a i ona sama govori o tome, da su joj namestili, da su je izdali i odvojili od Tita Dolanc i Ljubičić u godinama kada je on već bio dosta star - rekla je Snežana.

Glumica je objasnila kako se pripremala za lik Jovanke Broz. Naime, ona je priznala da je to zahtevalo dosta istraživanja.

- Ono što sam ja mogla između redova da pročitam je da je ona bila izuzetno jaka žena, da se sama povukla ne želeći da pravi velike ekscese iako je po karakteru bila dosta temperamentna žena. Umela je da se posvađa, umela je da naljuti mnoge generale i da im odbrusi jer nisu bili iskreni prema Titu, po njenom mišljenju - rekla je Snežana Savić.

U seriji "Jovanka Broz i tajne službe" ulogu Tita tumači Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Vladimira Bakarića Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića Bojan Žirović, generala Miškovića Aleksandar Srećković i mnogi drugi. Snežana je baveka da je sjajan bio Dragan Vujić Vujke u ulozi Staneta Dolanca.

- Pokušavala sam da prodrem u nju i u smislu dijalekta, pokreta. Često je malo govorila ijekavski, malo ekavski. Malo se mazila kada je govorila. Pokušala sam u tom glumačkom smislu da tu melodiju malo uhvatim da ne budem neki drugi lik koji sam odigrala, posebno u ovoj kući, a to je i veliki glumački izazov i to ne samo izazov, nego i odgovornost, jer mi smo ipak savremenici tog vremena i ja sam recitovala Titu za njegov rođendan u Domu sindikata. Imam fizičke predispozicije za ovu ulogu, što je očigledno i nije trebalo puno da se radi na maski, ali to nije dovoljno za dobro odigranu ulogu - rekla je Snežana Savić.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    5. april 2021 | 19:52

    Bas lici na nju ,da nije napisano i objavljeno da ce ona glumiti Jovanku ,mnogi bi pomislili u istinu da i jeste to Jovanka iz mladjih dana

  • Ko je ovde prava Joka

    5. april 2021 | 20:11

    Snežo,više ličiš na Joku od nje same.

  • Zorica

    5. april 2021 | 22:46

    Ista ekipa glumaca kao u Porodici,sem vas. Zasto snimate serije sa izvrnutom istinom kao u Porodici zato je nismo ni gledali. Ove mlade mozete ubediti t.j.prevariti,ali nas koji smo bili tinejdzeri 12 godina pa navise ne mozete. Gospodju Broz i jesu silom odvojili od Tita. Jovanka je neizmerno,iskreno volela Tita i ukazivala mu je na neiskrene saradnike,inteligentnim savetima mu je pomagala i ukazivala na laz,prevaru,izdaju koju Tito nije primecivao kod najblizih saradnika i savetnika,zato su je i odvojili od Tita i to pred smrt. Zaista bezobrazno planski. Gospodja Broz je bila pronicljiva,inteligentna zena verna svom suprugu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA