Preminuo glumac Borivoje Kandić

 
 ≫ 
  • 43

Život velike glumačke nade obeležila je patnja, pa je umesto na "daskama koje život znače", daneo provodio čisteći jednu kafanu na Zelenom vencu

Borivoje Kandić Borivoje Kandić / Printskrin: YouTube/Bez rukavica

Srpski glumac Borivoje Kandić preminuo je u 59. godini. Ostaće upamćen po ulozi Vuka Karadžića u istoimenoj seriji, kao i ulogama u ostvarenjima "Varljivo leto", "Šećerna vodica", "Kolubarska bitka", "Bulevar revolucije", TV serijama "Dome, slatki dome", "Kraj dinastije Obrenović", "Srećni ljudi"...

Kandić je rođen 1961. u Mostaru, gde je njegov otac Miloš, takođe glumac, imao angažman u tamošnjem pozorištu, piše Pink.

Život velike glumačke nade obeležila je patnja, pa je umesto na "daskama koje život znače", daneo provodio čisteći jednu kafanu na Zelenom vencu.

Borivoje Kandić Kandić u seriji "Istorija šaha" / Printskrin: YouTube/Serija Ex

Krajem osamdesetih i tokom devedesetih Bora je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Imao je niz zapaženih uloga pre nego što je 1998. godine odlučio da ode u Australiju. U svoju Srbiju se vratio, ali nije imao sreće.

Borivoje Kandić U seriji "Dome, slatki dome" / Printskrin: YouTube/Serija Ex

Kandić je, inače, pre dve godine rekao je da mu je majčina penzija glavni izvor prihoda, a sanjao je o tome da "makar još jednom stane na neku pozorišnu scenu i pokaže koliko ume i zna".

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    8. decembar 2020 | 17:06

    E ovo je stvarno zalosno. Zalosno kako nasi talentovani ljudi zavrse karijeru a starlete prosperiraju

  • Mmn

    8. decembar 2020 | 17:08

    Tuga...moje saucesce 😣

  • Dex

    8. decembar 2020 | 18:31

    Mukica, Bog dusu da mu prosti secam ga se kad je dosao u bivsi DMD Sistem 2000 i neke da radi kao obezbedjenju. Upitah ga, pa ti si poznat glumac sta ces u obezbedjenju? Objasnio mi od slave se ne zivi nemam od cega da zivim. Nadam se da ce gore naci svoju ulogu i daske koje su mu hvalile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA