Ovi stari filmovi su idealni da ih pogledate sa svojom decom dok ste u karantinu

 
 ≫ 
  • 3

Vratiće vas u detinjstvo...

Secret garden Iz filma "Tajni vrt" (1993) / Printskrin: YouTube/columbia fan

Za vreme boravka u kući zbog karantina prouzrokovanog korona virusom, pojedinima je neophodno da prošire televizijski repertoar koji je namenjen i mlađoj populaciji, piše CNN. Postoji širok izbor televizijske ponude koju može pratiti cela porodica, pored popularnih Diznijevih filmova.

Prisetimo se naslova koji današnje roditelje vraćaju u detinjstvo, a koji uključuju klasike kao što su: "Čarobnjak iz Oza", "E.T. vanzemaljac", "Sam u kući" i "Meri Popins".

Ako niste gledali, a propustili ste ih u zimskoj prazničnoj atmoferi, prilika je za "Divan život" (It's a Wonderful Life) , "Čudo u 34. ulici" (Miracle on 34th Street), "Deda Mraz" (The Santa Clause). Možda je baš sada pravi trenutak da ovim filmovima date šansu.

Evo još nekoliko ostvarenja koje ste možda zaboravili, a mogli biste ih ponovo pogledati u porodičnom okruženju:

Babe (1995)

Prase za koje se ispostavi da poseduje talenat da razume ovce, a i druge životinje.

The Secret Garden (1993)

Postoji nekoliko verzija ovog filmskog klasika koji govori o siročetu koje živi u ogromnoj staroj kući u kojoj postoje čudne stvari, ali jedna je posebno prelepa.

A Little Princess (1995)

Film režisera Alfonsoa Kuarona koji je osvojio Oskara za "Rim". Priča govori o mladoj devojci za vreme Prvog svetskog rata, koja misli da joj je otac poginuo. Maštajući, devojčica stvara kratke fantastične priče o bogatom svetu.

The Black Stallion (1979)

Možda više prilagođen za mlađu decu. Prvoklasna verzija knjige Valtera Farlija.

Field of Dreams (1989)

Film ispunjen fantastikom i ljubavlju prema bejzbolu u kom Kevin Kostner igra glavnu ulogu. Duboke emocije za stariju decu, a možete ga (ponovo) pogledati i sami.

Jason and the Argonauts (1963)

Čarobnjak specijalnih efekata Rej Herihauzen koji je u ovom periodu napavio mnogo zabavnih avantura. Može da sadrži malo nasilja i dijalozi mogu biti staromodni, ali i dalje izuzetno zabavni.

The Court Jester (1955)

Teško ga je pronaći, ali ako se iznenada pojavi, vredno je pogledati ovu sjajnu komediju o dvorskoj ludi koga greškom mešaju s Robinom Hudom.

The Thief of Bagdad (1940)

Suštinski baziran na priči  "Aladin", ovaj igrani film može biti malo strašan za decu mlađeg uzrasta, ali specijalni efekti, akcija i fantastika su sjajni.

Coraline (2009)

Rađen tehnikom "kadar po kadar", a prema knjizi Nila Gejmena, definitivno u sebi sadrži mračne momente. Apsolutno vredan gledanja.

B.K.

Video: Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja otvoreni informantivni štandovi na više lokacija u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciganovic

    18. mart 2020 | 19:39

    Ima jedan i za stariju omladinu. "Ljupke rođake" (Tandres cousines) Dejvida Hamiltona iz 1980. godine. Dešava se tokom II svetskog rata u Francuskoj. Pustite dečake uzrasta od 13. do 17. godina da sami pogledaju. Nije pornić, već film lepe fotografije, lagane erotike, lepih emocija. Davao se kod nas u bioskopima početkom 80-ih u regularnim terminima. Uveče pošaljite decu na spavanje i pogledajte sa svojom lepšom polovinom i obnovite one lepe emocije (ako su vas napustile). Prijaće svima. Moja supruga i ja se smuvali tada u bioskopu i eto nas još uvek zajedno. Dogodine 40. godina veze i 35. godina braka. Ženo volim te!

  • Cix

    18. mart 2020 | 20:09

    Orlovi rano lete,Tom Sojer

  • AkoAko

    19. mart 2020 | 00:03

    Zimzelen - Poslednja trka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA