Smrt, zlostavljanje dece i sekte: Šta se desilo sa dečacima iz čuvenog filma "Ostani uz mene"

 
 ≫ 
  • 0

Jedni su doživeli slavu, drugi tragediju

Ostani uz mene "Ostani uz mene" Foto: Promo

Film Roba Rajnera "Ostani uz mene" ("Stand By Me") je 1986. godine momentalno osvojio publiku pričom o četvorici dečaka koji tragaju za mrtvim telom. No ono što je možda joj fascinantnije jesu priče koje su se, nakon uspeha filma, zaista dogodile njegovim mladim glumcima.

U "Ostani uz mene" četiri drugara - Gordi, Kris, Tedi i Vern - putuju uz prugu u Oregonu  1959. godine, tražeći telo dečaka koga je udario voz. U njihovim ulogama proslavile su se nove dečije zvezde - Vil Vion, River Finiks, Kori Feldman, Džeri O'Konel i Kifer Saterlend.

No nisu svi uspeli da sačuvaju slavu i uživaju u njoj. Neki su morali da se suoče sa tragedijom, prenosi Daily Star.

Evo šta se desilo zvezdama ovog filma o odrastanju:

Vil Viton (47)

Vil je u "Ostani uz mene" igrao Gordija, koji je kao odrastao bio i narator priče. Ovaj film bila je njegova prva velika uloga, koja mu je utrla put još boljoj - igrao je Veslija Krušera u "Zvezdane staze: Nova generacija". U naučno-fantastičnoj seriji ostao je od 1987. do 1991. godine, iako su mnogi fanovi mrzeli njegov lik. Otada Vil je radio na manjim projektima, pozajmljivao je svoj glas, razvijao svoju sopstvenu video produkciju, a onda se vratio na male ekrane u hit seriji "Štreberi" ("The Big Bang Theory"), u kojoj je igrao samog sebe.

via GIPHY

Vil je danas oženjen i očuh dvojice dečaka, a nedavno je za američke medije ispričao kako je imao vrlo teško detinjstvo - otac ga je zlostavljano, a majka je u tome pomagala, kazao je.

- On me je maltretirao, ponižavao me je, tukao me je i živeo sam u potpunom strahu od njega - rekao je za svog oca, nazvavši ga nasilnikom.

River Finiks

River Finiks bio je glumac koje obećava - talentovan, prirodan i prelep, a uloga Krisa u "Ostani uz mene" utabala mu je stazu ka Holivudu kada je imao samo 16 godina. Ubrzo je zaigrao u hvaljenim filmovima  "Život u bekstvu" ("Running on Empty") i "Indijana Džons i poslednji krstaški pohod" ("Indiana Jones and the Last Crusade").

via GIPHY

Bio je stariji brat Hoakina Finiksa ("Džoker"), a pored njega imao je još tri sestre. Kada se Hoakin rodio porodica je živela u Portoriku gde su se roditelji priklonili kontroverznom hrišćanskom pokretu pod nazivom Children of God. Njegovi majka i otac Arlin i Džon Li Botom bili su misionari u Venecueli tokom prvih godina glumčevog odrastanja i živeli su u priličnoj oskudici. Iako su ubrzo shvatili sve užase ove sekte i vratili se u Ameriku, govorilo se da su tokom tog perioda Rivera seksualno zlostavljali članovi kulta.

Kada je imao samo 23 godine, u holivudskom noćnom klubu The Viper Room River se pojavio u društvu dobrog druga, gitariste Red Hot Chili Peppersa. Obojica su bili vidno pod uticajem opijata, koje su prethodno danima konzumirali. Izveli su nastup sa zajedničkim bendom, u kome je svirao i Džoni Dep. Tokom nastupa River je jednom od članova rekao da se ne oseća dobro i da misli da se predozirao.

River Finiks River Finiks Foto: Profimedia/Alamy

Ubrzo su Rivera pronašli ispred kluba - ležao je na podu, a mišići su mu se nasumično grčili i opuštali. Hoakin i Rain, njihova srednja sestra, bili su u publici te večeri i pokušali su da spasu brata. Rain mu je davala veštačko disanje, dok je Hoakin zvao hitnu pomoć. Ipak, 31. oktobra River Finiks proglašen je mrtvim. Imao je samo 23 godine.

Nakon ovog događaja Hoakin se povukao iz javnosti da bi se na što zdraviji način suočio sa smrću brata. Kada je u februaru primio Oskara za najbolju mušku ulogu u filmu "Džoker", Hoakin je pomenuo Rivera.

- Kada mi je bilo 17, moj brat je napisao ovaj stih: "Trči prema spasenju s ljubavlju i mir će te pratiti" - rekao je glumac.

Kori Feldman

Tedi iz  "Ostani uz mene" danas ima 48 godina. Tokom 1980-ih glumac Kori Feldman bio je velika zvezda, igrajući u bioskopskim hitovaima kao što su "Gremlini", "Gunisi" i "Izgubljeni dečaci".

Corey Feldman Kori Feldman Foto: Profimedia

Nedavno je objavio dokumentarac "(Moja) istina: Silovanje dva Korija" ("(My) Truth: The Rape of Two Coreys") u kojem se osvrnuo na svog prijatelja Korija Hajma, takođe nekadašnju dečju zvezdu, i seksualno zlostavljanje koje sa navodno pretrpeli. Bio je dobar prijatelj sa Majklom Džeksonom. Oženjen je svojom glumicom Korni En Mičel.

Džeri O'Konel

Uloga Verna u "Ostani uz mene" donela je Džeriju O'Konelu (46) brojne prilike. Glumac nije propuštao priliku da to istakne.

via GIPHY

- Kad pogledam unazad, shvatam koliko je Rob Rajner dobro režirao taj film. Radio je sa svakim od nas i uspeo da iz svakog izvuče najbolje - rekao je on.

O'Konel je nakon ovog filma zaigrao u blokbasterima poput "Vrisak 2", "Džeri Megvajer" i "Pirana 3D", ali se u međuvremenu više fokusirao na TV uloge, kao i na pozorište.

via GIPHY

Oženjen je manekenkom Rebekom Romijn sa kojim ima dve ćerke bliznakinje (12).

Kifer Saterland

Kifer Saterland pojavljuje se tek na kraju filma, kao Džon Ejs Meril, sa nožem u ruci. Iako mu je  "Ostani uz mene"  doneo tinejdžersku slavu, 53-godišnji glumac će verovatno ostati najpoznatiji po ulogzi Džeka Bauera u seriji "24 sata", koja se emitovala punih devet sezona.

Ovaj Kanađanin pojavio se u čitavom nizu uspešnih holivudskih filmova i TV serija, a ostvario se u preko 100 uloga. Od 2015. godine glumi američkog predsednika Toma Kirkmana u Netflix-ovoj seriji "Vršilac dužnosti" ("Designated Survivor") .

via GIPHY

Kifer je privukao pažnju javnosti i zbog problema koje je imao sa zakon - tuči na javnom mestu i vožnjom u pijanom stanju. Ipak najviše je prašine izazvala njegova veza sa glumicom Džulijom Roberts, koja je okončana samo tri dana pre nego što su jedno drugom rekli "da". Kifer je otvoreno jednom prilikom rekao da mu je raskid veridbe sa Džulijom bio najveća greška u životu.

U međuvremenu se dva puta razveo, iz jedno braka ima ćerku, a trenutno je veren manekenkom Sindi Velom.

(D.D.S.)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA