Autor otkrio dugo čuvane tajne: Kultna scena iz "Prijatelja" inspirisana je greškom na snimanju

 
 ≫ 
  • 0

Poslednja epizoda serije je emitovana 2004. godine, ali je to ne sprečava da i danas bude u žiži interesovanja

Radosna vest za sve obožavaoce kultne serije Prijatelji jeste da je izašla knjiga u kojoj možete pročitati nikada do sada objavljene činjenice i tajne serije. "Generacija Prijatelji: Pogled u seriju koja je definisala televiziju" (Generation Friends: An inside look at the Show That Defined Television) je delo istoričara Sola Austerlica, specijaliste za pop kulturu.

Istoričar je za potrebe knjige uradio intervjue sa kreatorima serije, piscima, producentima i glumcima. 

U knjizi pisac otkriva 10 najikoničnijih momenata u seriji koji se zamalo nisu dogodili. Da nije bilo Dejvida Švimera (Ros Geler) i jedne sitne greške u interpretaciji, ne bi bilo ni šokantnog finala četvrte sezone. Svaki posvećeni obožavalac zna da se The One With Ross’s Wedding epizoda završava tako što Ros izgovara Rejčelino ime umesto imena svoje mlade.

Friends, Prijatelji serija Foto: Profimedia/Everett

Prema rečima pisca knjige, producenti i scenaristi nisu imali ideju kako da završe četvrtu sezonu, sve dok ih Dejvid Švimer nije inspirisao svojom pogrešno izgovorenom replikom, u jednoj od prvih epizoda četvrte sezone. Dok su učili scenario, Švimer je rekao: „Rejčel, taksi je stigao“ umesto „Emili, taksi je stigao“. Tada je producent Greg Malins došao na ideju kako da završi sezonu.

- Za nekoga ko naizgled živi stresan život, sa znojem koji mu se konstantno sliva niz čelo, Ros je u ovom momentu neuroze maksimalno pribran. Kao da su njegove usne izgovorile istinu koju ostatak njegove ličnosti nije hteo da prizna i on upada u momentalno stanje smirenosti – objašnjava Austrelic.

(K.B.)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA