Krid je novi Neo u nastavku "Matriksa"? Četvrti deo franšize bez Kijanu Rivsa u glavnoj ulozi

 
 ≫ 
  • 2

Kako se priča, Rivsa će zameniti Majkl B. Džordan

"Matrix" je jedan od najznačajnih filmova objavljenih na kraju 20. veka, ali i jedan od mnogobrojnih koji nije imao nastavke dostojne prvog dela. To bi se uskoro moglo promeniti sa 4. filmom iz ovog sveta, koji nam, ipak, neće vratiti i Kijanu Rivsa. U novom filmu, kako se šuška, ulogu Nea bi mogao da preuzme Majkl B. Džordan.

Producentska kompanija Warner Bros. režiju novog dela naučno-fantastične franšize “Matrix” ponovo će poveriti sestrama Vačkovski, piše Independent, pozivajući se na Discussing film.

Prema navodima iz izveštaja, u ulozi Nea umesto Kijanu Rivsa pojaviće se zvezda “Crnog pantera” i "Krida", Majkl. B. Džordan.

86. dodela Oskara, Majkl B. Džordan Džordan se proslavio u filmovima "Krid" i "Crni panter" Foto: AP/Tanjug

Očekuje se da scenarista filma bude Zak Pen (“Neverovatni Hulk”), a snimanje bi trebalo da počne sledeće godine.

Još nije poznato da li će novi “Matrix” biti klasični nastavak, spinof ili ribut (film u kome se priča vraća na početak), ali šuška se da se na filmu već uveliko radi.

Ono što dodatno buni jeste da je Kijanu Rivs u maju, dok je promovisao "Džon Vik 3", izjavio da bi "savršen scenario za "Matrix 4" bio dar" i da "ne bi mogao da kaže NE povratku u film".

Zanimljivo je da je krajm 1990-ih prvi izbor Vačkovskih za ulogu Nea bio Vil Smit, dok su iza naočara Morfeusa videli Vala Kilmera. Smit je odbio ulogu, Kijanu je prihvatio, a afro-američki glumac Lorens Fišburn je zamenio Kilmera. Možda izborom Majkla B. Džordana Vačkovski žele da se vrate originalnom planu da Neo bude Afro-Amerikanac.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA