EXIT magija putuje: Duh festivala kreće po svetu od Ade Bojane preko Amsterdama do Dubaija!

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 6 min.
  • 1

I dok je publika vrhunac leta doživela upravo uz zlatne izlaske sunca na Petrovaradinskoj tvrđavi, sezona plovidbe po zvučnim talasima trajaće do kraja godine

Nakon još jednog monumentalnog izdanja, EXIT nastavlja svoje sonično putovanje po planeti. Tokom naredna četiri meseca Exitova organizacija obeležiće globus kreirajući jedinstvenu mapu atraktivnih muzičkih događaja od Ade Bojane, preko Hvara u Hrvatskoj, do Varne u Bugarskoj, zatim Amsterdama pa sve do Dubaija! Posebnu putanju iscrtaće Lanna, vunderkind sada već svetske elektronske scene, koja će svojom muzikom rasplesati publiku najrazličitijih zemalja Evrope i sveta. I dok je publika vrhunac leta doživela upravo uz zlatne izlaske sunca na Petrovaradinskoj tvrđavi, sezona plovidbe po zvučnim talasima trajaće do kraja godine!

NOMADE BEACH | ULCINJ CRNA GORA 9. AVGUST

Na jednoj od najlepših plaža Evrope, u Nomade Beach baru će 9. avgusta nastupiti Layla Benitez, njujorška DJ-ica, poznata po svom specifičnom stilu miksanja različitih elemenata house i techno muzike, zatim Lanna, Exitov vunderkind elektronske scene, kao i Mr. Mips, poznat po svojim zaraznim ritmovima i pulsirajućim bas linijama koje kreiraju energičnu atmosferu.

CARPE DIEM MOMENTS @ HVAR | HVAR HRVATSKA - 16-17. AVGUST

Na samo nekoliko minuta vožnje brodom od Hvara nalazi se svetski poznat klub Carpe Diem Beach bar, u kojem će se 16. i 17. avgusta održati EXIT presents: Carpe Diem Moments! Claptone, misteriozni house maestro, prepoznatljiv po svojoj venecijanskoj maski, energični EDM duo Nervo, škotski DJ KC Lights, kao i lokalni izvođači Matroda, Zimon i Outcome prirediće najatraktivniju dvodnevnu elektronsku žurku! Očekuju se nezaboravne noći ispunjene plesom i EXIT energijom na predivnom Hvaru!

BREEZE FESTIVAL | VARNA BUGARSKA 14-18. AVGUST

Osnivači BREEZE-a i EXIT-a, kao i opština Varna, odlučili su da ovog avgusta obraduju publiku u Varni festivalom Varna BREEZE Powered by EXIT. Ovaj festival je poklon grada Varna i EXIT-a, ali i najava za veliki festival koji dolazi 2025. godine koji će upotpuniti i proširiti kulturnu i turističku razmenu u regionu. Pored velikih umetnika na glavnoj bini, Varna BREEZE Powered by EXIT će ponuditi ljubiteljima muzike i gostima Varne više bina sa DJ-vima, bendovima i zabavom u slobodnoj festivalskoj zoni oko Pantheona.

GET EXITED STRUMICA | STRUMICA SEVERNA MAKEDONIJA - 6. SEPTEMBAR

Treće po redu izdanje Get EXITed događaja u Strumici obećava da nadmaši prošlogodišnji spektakl koji je definitivno ostao upamćen za više od 20.000 fanova koji su plesali tokom cele noći uz najveće svetske hitove! Ove godine EXIT nastavlja da povezuje region i obogaćuje kulturnu ponudu kroz razvoj kreativnih industrija i festivalskog turizma nastupima različitih stilova međunarodne muzičke scene.

ADA DIVINE AWAKENING FESTIVAL | ADA BOJANA CRNA GORA - 13-18 SEPTEMBAR

Definisan kao prvi festival svesnosti i intimnosti na našim prostorima, posle samo tri godine Ada Divine Awakening festival pozicionirao se kao jedan od vodećih događaja ove vrste na svetu. Kroz jedinstveno putovanje samospoznaje i transformacije vodiće vas svetski predavači za partnerske odnose Stefanos Sifandos, Arja Hendrikx, Aaron Kleinerman i mnogi drugi. U oblasti ličnog razvoja na srpskom jeziku biće zadužen međunarodno priznati glumac i pisac Siniša Ubović, stručnjakinja za holističko isceljenje Margarita Georgievna Milenković, motivaciona govornica Jadranka Petrović i niz drugih.

Za muzički deo programa biće zaduženi neki od najistaknutijih muzičara svesne muzike - virtuoz i jedan od najvećih klasičnih gitarista modernog doba Estas Tonne, zatim Chantress Seba, Awaré i Yaima, tri dvojca koji će vas povesti kroz unutrašnje putovanje putem zvukova duhovnosti, prirode i univerzalne povezanosti, kao i Vylane Marcus, multitalentovani umetnik poznat po svom radu u oblasti muzike, vizuelne umetnosti i performansa.

Bogat program svetski poznatih predavača i umetnika možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala.

ESTAS TONNE LIVE PERFORMANCE | ADA BOJANA CRNA GORA 18. SEPTEMBAR

Tokom poslednjeg dana Ada Divine Awakening festivala, 18. septembra, nastupiće jedinstveni vizionar i jedan od najvećih muzičkih diverziteta na svetu. Na peskovitoj plaži Ade Bojane, uz magični zalazak sunca na horizontu jednog od najlepših mora, nastupiće jedan od najinspirativnihjih gitarista klasične muzike Estas Tonne. Virtuoz, koji kombinuje različite elemente meditativne muzike i jezik univerzalnih ljudskih emocija povešće vas na introspektivno putovanje duše i tela. Ne propustite priliku da postanete deo ovog posebnog trenutka i nezaboravnog iskustva koje ćete pamtiti celoga života.

EXIT 25TH ANNIVERSARY BASH @ ADE, AMSTERDAM, HOLANDIJA

Pred samo otvaranje svetski poznatog Amsterdam Dance Event-a, EXIT festival će, u jednom od najspektakularnijih klubova i 5* hotela na svetu Faralda Crane-u, smeštenom čak 50 metara iznad Amsterdama, obeležiti još jednu godinu saradnje.

Amsterdam Dance Event je jedan od najvećih muzičkih događaja na svetu koji se održava tokom pet dana i noći, na preko 200 lokacija i uz više od 2.500 izvođača! Saradnja jednog od najvećih globalnih događaja u svetu elektronske muzike i EXIT festivala počela je 2018. godine kada mu se EXIT pridružio sa svojom No Sleep muzičkom platformom, dok je nastavak saradnje u 2019. godini bio upotpunjen kroz Exitov prvi LIFE STREAM događaj. EXIT je u okviru ADE-a imao svoje žurke i 2021, 2022. i 2023. godine, a u ovoj godini na Amsterdam Dance Event priprema nešto specijalno za proslavu 25. godina postojanja.

NO SLEEP | BEOGRAD SRBIJA 16. NOVEMBAR

Šesto izdanje No Sleep-a okupiće svetski poznate DJ-eve i izvođače koji će oživeti različite lokacije širom srpske prestonice pretvarajući je u epicentar elektronske muzičke scene! Prvi put održan u Novom Sadu kao serija klupskih događaja, 2018. godine je po prvi put održan kao samostalni događaj u Beogradu da bi se danas pozicionirao kao kao jedan od najvažnijih događaja za ljubitelje elektronske muzike u regionu, privlačeći posetioce iz cele Evrope.

Do sada je No Sleep okupio neka od najvećih imena elektronske muzike, uključujući Adanu Twins sa njihovim groovy house zvukom, Agents Of Time sa sofisticiranim melodijskim techno radovima, Charlotte de Witte sa svojim intenzivnim hard techno vibracijama, Ninu Kraviz sa jedinstvenim acid techno zvukom, kao i Indiru Paganotto sa mračnim i energičnim dark techno ritmovima.

LANNA , MUZIČKI VUNDERKIND - FULL LINEUP LETNJE TURNEJE PO CELOM SVETU

Lanna, najmlađa predstavnica Exitovog Echosystema, muzički vunderkind i prepoznatljivo ime na domaćoj, a sada već i na svetskoj elektronskoj sceni, do kraja 2024. godine nastupiće na mnogobrojnim muzičkim događajima širom sveta. Već 5. avgusta nastupila je u ekskluzivnom Hï Ibiza clubu u okviru eventa Mondays in Ibiza, rame uz rame sa jednim od najinovativnijih DJ-eva današnjice Eric Prydzom, a 30. avgusta će na istom mestu deliti binu sa jednim od najpoznatijih i najcenjenijih DJ-a i producenata David Guettom u okviru Future Rave eventa. Nakon toga, već 9. avgusta nastupiće na Nomade festivalu, na Adi Bojani, jednoj od najlepših plaža Evrope.

U Berlinu će 17. avgusta mnogobrojni rejveri i čuvari elektronske muzike imati priliku da je čuju na elektronsko-muzičkom festivalu i techno paradi Rave The Planet.

Nekoliko dana nakon berlinskog nastupa, već 24. avgusta, nastupiće u Dubaiju u okviru eventa Zenit Sound Room, a program te večeri činiće jedinstvena „all-female” postava za pultom.

Samo finale letnje sezone biće obeleženo nastupima na Ibizi u Hï Ibiza clubu 6. septembra u okviru eventa Future Rave, a nakon kraće pauze 21. septembra nastupiće na GuteZeit Festivalu u gradu Konstanz u Nemačkoj zajedno sa izuzetno jakom i raznovrsnom postavkom elektronske muzike. Samu završnicu Lannine letnje sezone možete očekivati njenim povratkom na Ibizu 27. septembra, koja joj sada već postaje domaći teren, gde će, sada već gotovo tradicionalno, zavrteti svoj set kao uvertiru u glavni nastup Davida Guette iste večeri.

Lanna će takođe u okviru EXE događaja, u Bugarskoj prestonici Sofiji, nastupati u EXE Clubu, a datum će naknadno biti objavljen.

(Telegraf.rs)

Video: Vim Hof: EXIT je velika stvar, tu sam zbog srpskog mentaliteta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎶

    6. avgust 2024 | 15:43

    Znači zmaj dobio rutu, sada će ovi da jure za njim. 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA