Kod bivšeg italijanskog podsekretara za kulturu navodno nađena ukradena slika

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kod bivšeg italijanskog podsekretara za kulturu navodno nađena ukradena slika

Bivši podsekretar za kulturu i umetnički kritičar Vitorio Sgarbi (72) suočava se sa mogućim suđenjem zbog slike nađene na njegovom imanju, koja je ukradena a zatim navodno izmenjena u pokušaju da se prikrije njeno poreklo.

Tužilac Marko Mačerati okončao je istragu o slici, ukradenoj iz zamka na severu Italije 2013. godine, i kasnije navodno pronađenoj na Sgarbijevim imanju, sa dodatkom naslikane baklje kako bi izgledalo kao da nije ukradeno delo, objavio je u petak list Il Fatto Kuotidiano, prenela je ANSA.

List navodi da Sgarbi, jedan od vodećih italijanskih kritičara i istoričara umetnosti, ukoliko se dokaže da je reč o ukradenoj slici, rizikuje da dobije četiri do 12 godina zatvora.

Dalje se navodi da je ozloglašeni falsifikator Paskvale Fronđa priznao tužiocima da je dodao baklju na sliku, na Sgarbijev zahtev.

Sgrabi, koji je napustio svoju funkciju u februaru, nakon što je italijanski antimonopolski organ ocenio da su njegove privatne konferencije i druge unosne aktivnosti bile nespojivo sa funkcijom podsekretara za kulturu, rekao je danas da "ima puno poverenje u sudije", i da će "dokazati svoju nevinost".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U Muzeju nauke i tehnike otvorena izložba koja se bavi veštačkom inteligencijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA