Zavirite na izložbu "One heart lost. Retry?", dela 35 autora sa ruskog govornog područja

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na izložbu "One heart lost. Retry?" u prostoru "Miljenko Dereta" (Dobračina 55) prikazana su dela 35 autora sa ruskog govornog područja, koja se bave temama povezanosti, identiteta i pripadnosti.

Izložba, koja povezuje umetnike sa ruskog govornog područja sa Srbima, organizovana je pod okriljem "ASKademije," inicijative Asocijacije za afirmaciju kulture (ASK) i namenjena je kreiranju platforme za povezivanje i razumevanje između ruske i srpske zajednice.

Za medije i druge posetioce organizovana je tura, koju je vodila kustoskinja izložbe Olga Serova.

"Ovo je izložba ruskih, beloruskih i ukrajinskih umetnika i još dve Srpkinje. Ukupno 35 umetnika, svi su različiti i svi različito izražavaju svoju emociju od promena koje su doživeli pre dve godine i sada. Nije lak život za imigrante. Umetnost pomaže da preživmo to na neki interesantan način", rekla je Olga Serova za Telegraf.rs i dodala:

"Nešto slično će biti u Novom Sadu negde u decembru mesecu", navela je Serova za naš portal.

Marija Takić takođe je govorila o ovoj izložbi.

"Izložba je rađena pod okriljem ASKademije i inicijative. To je inicijativa koja okuplja Ruse i Srbe u Beogradu i Novom Sadu uglavnom, ali i kroz celu Srbiju. Naša primarna ideja je bila da napravimo tu platformu za saradnju, da možemo da sarađujemo kroz umetnost, kroz biznise, na nekom prijateljskom nivou. Ova izložba je bila jedan od tih projekata gde smo postavili pitanje kako se promenio život naš i njihov u protekle dve godine, jer su i oni mnogo izgubili i mi smo mnogo izgubili. Sada se tražimo u nekom zajedničkom životu. Izgubili smo to neko srce i ovo je pokušaj kako možemo da ga sastavimo zajedno", rekla je Marija Takić za Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA