Van Gogova slika "Ribarski čamci" na aukciji: Zavrteće vam se u glavi od cene umetničkog dela!

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Ribarski čamci" biće ponuđena na aukciji krajem septembra prvi put u poslednjih 30 godina, a očekuje se da će slika postići cenu do 50 miliona dolara.

Aukcija će biti održana povodom otvaranje nove azijske centrale aukcijske kuće "Kristis" u Hongkongu 26. septembra.

Pejzaž je dugo bio u vlasništvu kraljevske porodice Burbon-dve Sicilije, koja se sada ovog jeseni odriče ovog dragocenog dela, preneo je Artnet, provajder za međunarodnu trgovinu umetninama.

Slika je napravljena 1887. godine tokom Van Gogovog dvogodišnjeg boravka u Parizu.

Te godine Van Gog je letovao u predgrađu Pariza i uhvatio rečni pejzaž tog područja, uključujući čamce, plaže i još mnogo toga, u svom radu, navodi NL tajms.

"Širok spektar umetničkih tradicija inspirisao je Van Gogovu kreativnu putanju. Van Gogov pristup bio je pod uticajem impresionizma i poentilizma. U tom smislu, njegov umetnički jezik otvorio je mnoga vrata umetnicima koji će doći u narednom veku. 'Ribarski čamci' je poznata po svojim zapanjujućim bojama i složenom četkicom, karakterističnim za Van Gogov jedinstveni stil, čineći ga izvanrednim komadom u svakoj kolekciji," rekao je Džeki Ho, zamenik šefa odeljenja za umetnost 20. i 21. veka iz "Kristis Azija Pacifik".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ana Bogdanović za Telegraf.rs o izložbi "Manifest ljubavi"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA