Izložba "U susret Olimpijskim igrama" u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prema rečima autora izložbe, Marka Ušćebrke, izložba je nastala kao produžetak predavanja koja su organizovana pred Olimpijske igre, a na kojima su učestvovali bivši olimpijci

U Muzeju Vojvodine u Novom Sadu do 1. septembra biće otvorena izložba "U susret Olimpijskim igrama" koja obuhvata period od 1896. do 2004. godine.

Prema rečima autora izložbe, Marka Ušćebrke, izložba je nastala kao produžetak predavanja koja su organizovana pred Olimpijske igre, a na kojima su učestvovali bivši olimpijci.

"Gosti sa predavanja su ostavili svoje medalje da budu izložene. Cilj i ideja je da se Olimpijske igre prezentuju na jedan malo drugačiji način u odnosu na današnje vreme kad su one komercijalni događaj", kazao je Ušćebrka.

Najvredniji predmet postavke je olimpijska baklja iz 1936. godine, koja nije paljena, a prošla je i kroz Beograd i kroz Novi Sad.

"Izložba je bila brza, za tri nedelje smo sve pripremili, tu su i neki originalni foto-albumi, kao i replike medalja", rekao je za Tanjug Ušćebrka.

Izložba je otvorena pred Olimpijske igre, a samom otvaranju prisustvovala je i predsednica Pokrajinske vlade, Maja Gojković.

Ulaz u Muzej Vojvodine se ne naplaćuje za decu mlađu od sedam godina, dok je za starije on 250 dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Galerija sramotnog ponašanja vozača u Kragujevcu: Oni su uzurpirali invalidska parking mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA