Muzej Jugoslavije za 1. avgust najavio još jednu matine žurku

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Inspiraciju za svoje didžej setove Šlager majstor i Fokus crpe sa Jadranske obale, festivala lakih nota i vinila koji su oblikovali muzički pejzaž Jugoslavije", navedeno je iz Muzeja Jugoslavije

Muzej Jugoslavije je najavio da će 1. avgusta (17:00) prirediti još jednu matine žurku u Parku skulptura, gde će nastupiti didžej dvojac Šlager majstor i Fokus, u okviru programa "Leto u MuzeYU”.

"Inspiraciju za svoje didžej setove Šlager majstor i Fokus crpe sa Jadranske obale, festivala lakih nota i vinila koji su oblikovali muzički pejzaž Jugoslavije", navedeno je iz Muzeja Jugoslavije.

Šlager majstor je umetničko ime Dušana Zdravkovića koji pušta muziku iz perioda 1958-1968. godine, kada su se afirmisali Arsen Dedić, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Đorđe Marjanović, Lola Novaković i drugi,

saopštio je muzej.

Kako je navedeno, Fokus, odnosno Ivan Andrijaševič, je poznat po remiksima, kao što je na kompilaciji "On My Way to Yugoslavia” to urađeno sa hitovima Duška Gojkovića, Đorđa Marjanovića, Zdenke Kovačiček, Zane, Idola i drugih.

Tim Muzeja Jugoslavije, koji čine Dušan Jevtić i Sara Sopić, već sedam godina realizuje program "Leto u MuzeYU” sa idejom da afirmiše muzej kao mesto za druženje i zabavu, ali i da testira mogućnosti interpretacije jugoslovenskog nasleđa kroz saradnju sa relevantnim umetnicima iz regiona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izložba “Sve boje Vorhola” otvorena u Salonu Muzeja grada Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA