"Noć u muzeju" 17. avgusta u Prirodnjačkom centru u Svilajncu

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Radević je dodao da je "Vremeplov" najnovija izložbe ove godine, u kojoj su korišćene najsavremenije tehnologije i objasnio da je reč o imerzivnim sobama sa prikazom od 360 stepeni, gde je predstavljen razvoj geološke istorije

Prirodnjački centar u Svilajncu će 17. avgusta organizovati "Noć u muzeju", manifestaciju tokom koje posetioci u muzejskom delu u mraku, pomoću baterijskih lampi, otkrivati sve eksponante, najavio je danas kustos Prirodnjačkog centra Stefan Radević.

On je za Tanjug naveo da su tu i specijalni efekti koji posetioce ili uplaše ili zaintrigiraju da nastave dalje da istražuju.

"Ove godine smo otišli i korak dalje, tako da organizujemo i noć u muzeju, gde će i odrasli i mladi moći da spavaju u muzeju i da vide kako izgleda kada provedete noć u muzeju", rekao je Radević.

On kaže da su skeleti dinosaurusa, po čemu je muzej najprepoznatljiviji, samo jedno od nastavnih sredstava koji se koristi u muzeju kako bi se deca upoznala sa biologijom.

Kako je naveo, Prirodnjački centar ima muzejski deo u kom se nalazi devet stalnih postavki koje se bave različitim naučnim disciplinama, što znači da posetioci mogu da se upoznaju sa skeletima dinosaurusa, kao i sa životinjama Afrike i Srbije.

Radević je dodao da je "Vremeplov" najnovija izložbe ove godine, u kojoj su korišćene najsavremenije tehnologije i objasnio da je reč o imerzivnim sobama sa prikazom od 360 stepeni, gde je predstavljen razvoj geološke istorije.

"Pored muzejskog dela, oni posle toga izlaze u park, gde se nalaze i komercijalni objekti poput restorana, igraonice, suvenirnice. Tokom godina odradimo preko 60 radionica sa decom. Mi ih na neki način zabavimo i svake godine organizujemo letnji program. Uz izložbe i park mi svakom posetiocu tokom vikenda organizujemo bioskopsku projekciju, ali i predstave, koncerte", naveo je kustos.

Istakao je da je jedna od predstava koju u subotu posetioci mogu da pogledaju "Nešto zeleno" i dodao da će ostvariti popust na ulaznicu ukoliko sa sobom donesu pet ili više plastičnih ambalaža.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izložba “Sve boje Vorhola” otvorena u Salonu Muzeja grada Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA