Mladi širom sveta su pohrlili da pogledaju ovu izložbu: I jasno je zbog čega

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Vrlo je uzbudljivo i besplatno je", rekla je kustoskinja Kejt Bejli

Tejlor Svift Foto: Tanjug/AP/Claudio Furlan//LaPresse

Tejlor Svift posudila je neke od svojih kostima, muzičkih instrumenata i drugih predmeta londonskom muzeju V&A, koji su već izloženi u okviru privremene letnje izložbe koja nosi naziv "Taylor Swift, Songbook Trail".

I mnogi mladi ljudi širom sveta su navalili da je posete. I jasno je zbog čega, jer je velila pomama za Tejlor Svift.

Kako piše Hina, izložba se sastoji od 13 instalacija koje su raspoređene širom više muzejskih galerija.

"To je putovanje po muzeju. Ono sledi poglavlja karijere Tejlor Svift, a naglašavamo razdoblja i u različitim prostorijama muzeja pokazujemo kostime koje je Tejlor nosila", rekla je kustoskinja Kejt Bejli, koja je zajedno sa svojim timom dobila pristup ličnim arhivima Tejlor Svift kako bi izabrali predmete za teatralno postavljene instalacije

Kako je navedeno, među predmetima koji su izloženi u muzeju su i posebno izrađene kaubojske čizme koje je nosila Tejlor na početku svoje karijere, reprodukcije ručno crtanih skica za glazbeni video "Willow" i zlatni mikrofon sa zmijskim detaljem koji je Svift koristila tokom svoje stadionske turneje "Reputation", ukulele koji je muzičarka svirala na svetskoj turneji "Speak Now", kao i kačket kapa koju je nosila na naslovnici albuma "Red (Taylor's Version)".

"Bio je to projekt koji se odvijao zaista brzo. Želela sam da budem sigurna da možemo da izložimo kostime, ali takođe i muzičke instrumente, predmete koji prenose njenu celu karijeru i kreativnost. Ovo je prvi put da smo na ovaj način napravili izložbu. I ovo je prvi put da se ovi predmeti mogu videti u Velikoj Britaniji. Tako da, vrlo je uzbudljivo i besplatno je", rekla je Bejli.

Izložba "Taylor Swift, Songbook Trail" traje od 27. juna do 8. septembra.

Kako navodi muzej, cela izložbena staza može se proći za 60 do 90 minuta.

Pogledajte snimak:

@itsamberperry Sneak peak of London’s newest Swiftie paradise at the V&A! The curatorial team did an incredible job 🌟🫶 Thank you for inviting me to this special first viewing of the Taylor Swift | Songbook Trail opening 27 July @V&A Museum @Taylor Swift @Taylor Nation #taylorswift #taylornation #erastour #fyp #viral #erastourlondon #taylorsversion ♬ Taylor Swift megamix lyrics and song titles P2 - Silvy | Taylor Nederland

(Telegraf.rs/izvor: HINA/24sata.hr)

Video: Izložba “Sve boje Vorhola” otvorena u Salonu Muzeja grada Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA