Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena izložba "Moj adađo" Jelene Milošević

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba se može pogledati svaki dan od 10 do 20 časova, a na dan zatvaranja 6. jula, Jelena Milošević će zainteresovanima predstaviti svoja nova dela, u dva termina, od 12 i od 14 časova

  • 0
Otvorena izložba "Moj adađo" Jelene Milošević Foto: Vladimir Nešović

Prostor Galerije Kolarca je bio mali da primi sve zainteresovane ljubitelje umetnosti i poštovaoce lika i dela Jelene Milošević prilikom otvaranja njene nove izložbe pod nazivom "Moj adađo".

Prisutnima se ispred Kolarca obratila kustoskinja Tijana Duka, kao i sama autorka, dok je otvaranje svečano upotpunila mlada čelistkinja Nora Obradović.

Izložba se može pogledati svaki dan od 10 do 20 časova, a na dan zatvaranja 6. jula, Jelena Milošević će zainteresovanima predstaviti svoja nova dela, u dva termina, od 12 i od 14 časova.

Umetnost Jelene Milošević jeste umetnost svetlosti. Jelenino stvaralaštvo, duboko utemljeno u religioznoj misli i osećanju, poimanju i predstavljanju svetlosti prilazi putem pravoslavne hrišćanske tradicije… Sa podjednakom pažnjom kojom pristupa svakom pojedinačnom radu, Jelena promišlja njihov međusobni odnos. Istančanim osećajem za meru i harmoniju, ona izložbom u Kolarčevoj zadužbini stvara jedinstvenu i skladnu ambijentalnu kompoziciju. Služeći se jezikom različitih medijuma, Jelenina umetnost progovora kroz njene radove, ali i kroz prostor i atmosferu, darujući iskustvo čulima i iskustvo duhu.” Recenzija iz kataloga.

(Telegraf.rs)

Video: Muzičkom akrobacijom i promocijom monografije Beogradska filharmonija obeležila 101.rođendan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA