Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelena Milošević: Izložba "Moj adađo" datira iz mog detinjstva

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milošević: Izložba "Moj adađo" datira iz mog detinjstva

  • 0
Jelena Milošević Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je umetnica Jelena Milošević koja je govorila o svojoj samostalnoj izložbi "Moj adađo", koja će biti otvorena večeras (19:00) u Galeriji Kolarčeve zadužbine.

Milošević je rekla da priča datira iz detinjstva, koje je provela u Kolarcu, pošto je njen otac bio solista Beogradske filharmonije.

Izložba će predstaviti oslikane komade stakla, slike i par modnih komada, a Milošević je rekla da je "Moj adađo" sprega muzike, slikarstva, primenjene umetnosti i modnog dizajna.

Milošević je nevela da joj je bila ideja "da svoju bajku koja se nastavlja posle velike izložbe 'Svetkovina' prošle godine', smesti u prostor i vreme sa početka 20. veka.

"To podrazumeva da stakla budu bajkovita, isprepletena zlatnom i srebrnom niti, slike da imaju svoj život sa svetlucavim prahom koji daje svemirsku energiju", rekla je umetnica.

Prema njenim rečima, modeli su elegantni, a pelerine su stožer izložbe, i sa kapuljačama od pliša i vezovima podsećaju na one iz venecijanskog doba.

Milošević je na prošlogodišnjem putu u Veneciju u antikvarnicama pronalazila ručno duvano staklo, odnosno male flašice sa početka prošlog veka.

Napomenuvši da je njen likovni izraz prepoznatljiv, Milošević je dodala da kad pravi postavku "od jedanput se to složi, i pelerina je potpuno u skladu sa divnom belinom slika i zlatom na bocama".

Milošević je rekla da očekuje da će se posetiocima dopasti "komadi stakla, pelerine, šuštanje tafta i svile".

"Zbog malog prostora galerije, koja je prestižna, jedna od naših najlepših, nema prostora za modnu reviju, ali zato će biti devet lutaka i na njima novi modeli", navela je Milošević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Muzičkom akrobacijom i promocijom monografije Beogradska filharmonija obeležila 101.rođendan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA