Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba fotografija Janka Kusturice "Summer Knowledge" od večeras u Dorćol Placu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naziv izložbe "Summer Knowledge" inspirisan je poemom Delmora Schwartza (Delmor Švarc)

  • 0
Izložba Foto-ilustracija: Shutterstock

Prva samostalna izložba fotografija mladog umetnika Janka Kusturice pod nazivom "Summer Knowledge" biće otvorena večeras i trajaće do 3. juna u Dorćol Placu, najavili su organizatori.

Janko Kusturica rođen je 10. juna 2004. godine u Beogradu.

Od malih nogu pokazivao je sklonost ka umetnosti, fasciniran prizorima iz svog kraja.

Iako je u početku bio posvećen vaterpolu, kasnije je prepoznao da je njegova prava strast fotografija, koju je zavoleo zahvaljujući svom dedi od koga je dobio na poklon prvi fotoaparat.

Naziv izložbe "Summer Knowledge" inspirisan je poemom Delmora Schwartza (Delmor Švarc).

Janko kroz svoje fotografije priča priče o lepoti trenutka i situacije, stvarajući slikovite prizore koji evociraju mirise leta i poezije.

"Kad krenem da mislim o rečima i ljudima, vidim poeziju. Razmenjujem reči i osetim pokret ljudi oko sebe kao u svakoj priči koja miriše na leto i poeziju. Tako sam naišao na Delmora Švarca, na jedan oštar um i blage ruke kao drvo narandže. Podsetio me je na mene, na bes u čežnji za boljim. Njegova poezija mi liči na ono što vidim ispred sebe, a ova izložba me je podsetila na njegovu pesmu „Summer Knowledge“. Ovo su tačke moje radoznalosti koje sam video jednim okom na beogradskom betonu i mestima u okruženju. Neke ljude možda nikada neću sresti, možda ću ih osetiti i podeliti priču sa vama i to deluje kao početak jedne nove slike" rekao je o inspiraciji za svoje fotografije Janko Kusturica.

Sa svojih nepunih 20 godina, Janko je za svoje fotografije već osvajao nagrade, u okviru opštinskog konkursa Vračara i republičkog koji je organizovao Fakultet Savremenih umetnosti.

Izložba "Summer Knowledge" organizuje se na inicijativu i uz realizaciju O3one Art Space-a.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Otvorena izložba "Boje godišnjih doba..." u Kineskom kulturnom centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA