Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorena izložba "Superpozicija Šredingerove mačke" u galeriji "Novembar"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovi Slavice Obradović nastali su pre nekoliko godina kao plod intenzivnih razmišljanja umetnice o presijama društva i socijalnih imidža koji nam se istorijski ali i kroz savremeno društvo trendovski nameću

  • 0
Otvorena izložba "Superpozicija Šredingerove mačke" u galeriji "Novembar" Foto: Marijana Janković

U subotu, 18. maja, u galeriji Novembar je otvorena izložba "Superpozicija Šredingerove mačke". Na novoj postavci galerije Novembar izloženi su radovi dvoje umetnika, Slavice Obradović i Vladimira Miladinovića.

Radovi Slavice Obradović nastali su pre nekoliko godina kao plod intenzivnih razmišljanja umetnice o presijama društva i socijalnih imidža koji nam se istorijski ali i kroz savremeno društvo trendovski nameću.

Vladimir Miladinović umetnost shvata kao formu kontra-javne sfere koja postavlja pitanja o ratu, medijskoj propagandi, manipulaciji narativa, istorijske odgovornosti i intelektualnog angažmana.

Izložbom je započeta nova sezona koju pod nazivom Najbolji od svih svetova ili glatki izlaz iz večite inflacije uređuje Mia David, kustoskinja galerije Novembar. Počevši sa Superpozicijom Šredingerove mačke cilj budućih izložbi jeste uspostavljanje dijaloga i formiranje novih, jedinstvenih sadržaja. Sa jedne strane radovi Vladimira Miladinovića prave buku masovnih medija koje nas zatrpavaju i čine nas anksioznima i zbunjenima, dok radovi Slavice Obradović žele da približe upravo beg od svih tih nepoznatih glasova.

Izložba je realizovana uz pomoć galerije Eugster Belgrade koja zastupa Vladimira Miladinovića i biće otvorena do 30.06.2024, a posetioci i posetiteljke je mogu videti svakog radnog dana (sem ponedeljka) od 12-20h, subotom od 10-18h i nedeljom od 10-14h, na adresi Kursulina 22.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA