Maketarsko takmičenje i izložba "Novogodišnji kup" ponovo na Beogradskom sajmu 16. i 17. decembra

 
O. S.
O. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ulaz je potpuno besplatan.

Maketarsko takmičenje i izložba pod nazivom "Novogodišnji kup" održaće se se na Beogradskom sajmu, hala 4, 16. i 17. decembra 2023. godine.

"Novogodišnji kup", događaj u organizaciji Maketarskog Kluba "Oluj", iz Beograda biće, kao i prethodne godine, održan na Beogradskom sajmu, u hali 4. Do 2021. godine je domaćin bio Muzej aviona, nadomak Surčina, ali je, zbog radova na zgradi muzeja, izmešten na Sajam, gde će se realizovati i drugu godinu za redom.

Posetioci takmičenja će moći da uživaju u izložbi najboljih radova domaćih i stranih modelara. Biće izložene makete aviona, tenkova i brojnih drugih vozila u raznim razmerama.

Ulaz je potpuno besplatan.

Za one koji su zainteresovani da učestvuju na takmičenju bitno je naglasitit da prijava radova, u skladu sa pravilnikom, počinje 16. decembra u 9 i traje do 13 časova. Nakon toga sledi izložba i suđenje. Posetioci će moći da obiđu postavu i sutrdan do 16 časova, nakon čega će uslediti finalni deo takmičenja sa proglašenjem pobednika i dodelom nagrada.

Za one koji ne znaju: Maketarstvo je hobi koji se sastoji od sastavljanja i farbanja plastičnih maketa, kako vojnih tako i civilnih, aviona, vozila i objekata, u različitim razmerama. Jedan model se sastoji od pripremljenih plastičnih delova koji su potrebni za izradu, sastavnice i nalepnica. Lepkovi, boje i ostala dodatna oprema namenjena za izradu maketa postoji i može se kupiti u specijalizovanim modelarskim radnjama ili dobro snabdevenim prodavnicama igračaka.

O detaljnijim informacijama o događaju i proceduri za prijavu maketa na takmiičenje, zainteresovani mogu saznati više na veb stranici Maketarskog Kluba "Oluj".

(Telegraf.rs/Vladimir Branković)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA