Otvaranje izložbe Jelene Pantelić u Galeriji Novembar

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Galerija Novembar ima čast da publici tokom avgusta i septembra predstavi umetničku praksu ove umetnice

Otvaranje izložbe "Od mrvica se ne pravi torta", umetnice Jelene Pantelić, zakazana je 24. avgust od 18 časova. Galerija Novembar ima čast da publici tokom avgusta i septembra predstavi umetničku praksu ove umetnice, u čijem fokusu su autobiografski narativi oblikovani kroz svakodnevne interakcije sa predmetima iz svakodnevne upotrebe.

Kako se u katalogu izložbe navod: Centralna tema izložbe relacija je između uzroka i posledice, smrti oca i samoaktualizacije. Prvo je viđeno kao brutalna i neizbežna demonstracija sile prirode, ultimativna nužnost, konkluzija svakog htenja i delanja. Ipak, odigravanje umiranja, tog poslednjeg čina u teatru postojanja, drama je apsurda bez katarze. Sa ovom temom su se u koštac hvatali stvaraoci od Sofokla i Šekspira do Džordžije O’Kif, Trejsi Emin i Kiki Smit. Ona je omniprisutna, nesavladiva i zauvek iznova aktuelna jer u epicentru svih strahova stoji činjenica da živimo samo jednom i da se na smrt nikada nećemo navići.

Dobrodošli/e na samostalnu izložbu Jelene Pantelić, koja će u galeriji Novembar trajati od 24. avgusta do 01. oktobra 2023. Posetioci i posetiteljke izložbu mogu videti svakog radnog dana sem ponedeljka od 12-20h, subotom od 10-18h i nedeljom od 10-14h, na adresi Kursulina 22.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA