Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložba radova akvareliste Dušan Đukarića od večeras u Galeriji Singidunum

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dušan Đukarić, jedan od najistaknutijih i najplodonosnijih akvarelista će se najnovijim radovima posle pet godina predstaviti beogradskoj publici

  • 0
Izložba Foto-ilustracija: Shutterstock

Izložba radova akvareliste Dušan Đukarića "Akvarel i tri tačke" biće otvorena večeras u Galeriji "Singidunum", najavili su iz Galerije.

Dušan Đukarić, jedan od najistaknutijih i najplodonosnijih akvarelista će se najnovijim radovima posle pet godina predstaviti beogradskoj publici.

Retka je prilika da radove ovog umetnika koji sve više izlaže u regionu i inostranstvu i koji osvaja sve više značajnih strukovnih nagrada na kolektivnim izložbama publika vidi na jednom mestu.

Na ovoj postavci publika, kolege i stručna javnost će uživati u vrhunskim akvarelima različitih formata, nastalih u poslednjih nekoliko godina na temu najlepših evropskih gradova: Beograd, Venecija, Prag, Paris..

Njegovi radovi odišu posebnom atmosferom, bilo da je predstavljen kišni ili sunčani dan.

Žanr scene, automobili u pokretu, kočija, motocikli,čamci koji se ljuljuškaju na talasima, duvači stakla, ljudi koji promiču poznatim i nepoznatim ulicama... na njegovim slikama odašilju neku čarobnu energiju uhvaćenog trenutka.

Savršena tehnička izvedba, prozračnost i prozirnost , izvanredno komponovani tonaliteti i karakteristični kolorit , lirska poetika i snena seta koja isijava iz njegovih radova su zaštitni znak celog Đukarićevog opusa , koji ga svrstavaju u sam vrh srpske savremene likovne scene.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA