Izložba "Dunav, moja priča" Ivana Grlića od 28. juna do 12. jula

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Dunav, moja priča" je novi ciklus fotografija Ivana Grlića, nastao u poslednje četiri godine

Nova izložba Ivana Grlića, pod nazivom "Dunav, moja priča", biće svečano otvorena u Galeriji Moderne Umetnosti u Golupcu i na dunavskoj terasi kod gradskog parka u Golupcu u sredu, 28. juna, u 19 časova, uoči Međunarodnog dana Dunava.

Kako je navedeno, izložba će trajati od 28. juna do 12. jula.

"Dunav, moja priča" je novi ciklus fotografija Ivana Grlića, nastao u poslednje četiri godine, od trenutka kad se zaljubio u Golubac i počeo da provodi vreme tamo gde je Dunav najširi, u Golupcu i okolini. Izložba sadrži 45 radova. Na fotografijama Grlić je prikazao scene iz života ljudi koji su vezani za Dunav, pošto je vizuelno ispričao njihove životne priče, kao i svoju sopstvenu, kroz sve fotografije, kao i segmente krajolika i lepote dunavskih pejzaža, odakle i naziv izložbe - "Dunav, moja priča".

Inspirisan Dunavom, ciklus fotografija nastajao je lagano, prirodno i temeljno. Večno zaljubljen u Dunav, Grlića je ovoga puta, za izložbu na temu prirode, zanimao portret čoveka koji je u direktnoj vezi sa Dunavom i njegov odnos sa rekom. Estetika je na njegovim fotografijama primarna, sa snažnim naglaskom na svetlu, tako specifično prikazujući koloritske kontraste i dramartuški... Na fotografijama se pojavljuje i tvrđava u Golupcu kao nezaobilazni landmark , kao totem koji stoji na ivici Dunava.Grlić golubačku tvrđavu ne koristi kao istorijsku znamenitost, već kad nezaobilazni deo pozadine nestvarnih pejzaža.

"...I Dunav je tražio mene, i našao... Svojom lepotom, vrednom svakog delića moje duše. Tako smo postali nerazdvojni prijatelji. Dunav i ja"

Ukratko o autoru:

Ivan Grlić nosilac je statusa slobodnog umetnika od 2011. godine. Predsednik je ULUPUDS-a sekcije fotografije od 2016. do 2020. godine, član FSS od 2001. godine, Asocijacije profesionalnih fotografa od 2001. godine.

Dobitnik je specijalne nagrade, 43. Majskog salona u Muzeju Primenjenih umetnosti 2011. godine. Osnivač, producent, i video artist benda Serbian Jazz Bre!. Autor i izdavač knjiga "Serbian Soul Bre!" i "Serbian Jazz Bre!".

Dobitinik godišnje nagrade ULUPUDS-a. Izdavač više muzičkih izdanja iz oblasti Džeza i World music-a Imao je preko četrdeset samostalnih i preko sto zajedničkih izložbi u Srbiji i u inostranstvu.

Autorski ciklusi:

Panta rei, 2000. godine

Flesh for Fantasy, 2002. godine

Fresh &Cruel, 2003. godine

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA