Izložba Majde Kurnik u galeriji "Lazar Vozarević" do 15. maja

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Povezanost dva umetnika, Majde Kurnik i Lazara Vozarevića, stvara specifičnu atmosferu između njihovih opusa i dijaloga ove dve kolekcije umetnika koju su za života drugovali, zajedno studirali i bili prijatelji

Izložba Majde Kurnik, otvorena 4. aprila, zbog velikog interesovanja i njenog značaja, produžena je do 15. maja tako da će publika moći u njoj da uživa još nekoliko dana.

"Izuzetno sam ponosna što je izložba „Život pretočen u slike“ naišla na takav odziv publike koja je umela da prepozna prave umetničke vrednosti. Drago mi je što smo kroz ovu izložbu uspeli da vratimo sećanje na umetnicu koja je prerano izgubila svoj život, a koja je svojim delima i raskošnim talentom dala svoj doprinos umetnosti beogradskog slikarskog kruga i ostavila neizbrisiv trag na sprsku modernu umetnost XX veka. Zahvalana sam galeriji Lazar Vozarević na izuzetnoj saradnji jer smo izložili dela iz privatne kolekcije koja nisu uvek dostupna publici", izjavila je Tijana Stojiljković, istoričar umetnosti i autor ove izložbe.

Izložba slika iz privatne kolekcije Ružice Stojiljković, umetnice Majde Kurnik „Život pretočen u slike“ u galeriji Lazar Vozarević u Sremskoj Mitrovici otvorena do 15. maja.

Izložba Majde Kurnik „Život pretočen u slike“ poseduje vrednost muzejske kolekcije i od posebnog je značaja za mitrovačku, ali i publiku iz regiona. Povezanost dva umetnika, Majde Kurnik i Lazara Vozarevića, stvara specifičnu atmosferu između njihovih opusa i dijaloga ove dve kolekcije umetnika koju su za života drugovali, zajedno studirali i bili prijatelji.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA