Džef Bezos donira Smitsonijanu 200 miliona dolara

 
 ≫ 
  • 1

Bezos je 5. jula podneo ostavku na mesto izvršnog direktora Amazona, koju je najavio još u februaru

Jeff Bezos, Džef Bezos Džef Bezos / Foto: Profimedia/Backgrid USA

Grupa muzeja i istraživačkih centara pod upravom vlade SAD "Smitsonijan" saopštila je danas da će američki preduzetnik i osnivač Amazona Džef Bezos donirati 200 miliona dolara tom institutu, što će biti najveći poklon koji je ta organizacija dobila od osnivanja, 1846. godine.

Kako prenosi Si-En-En, 70 miliona dolara namenjeno je renoviranju Nacionalnog muzeja vazduhoplovstva i svemira, a 130 miliona pokretanju novog obrazovnog centra.

U saopštenju se navodi da će donacija pomoći da se omogući tehnološka transformacija galerija u muzeju i javnih prostora.

- Oduševljeni smo što se Džef obavezuje da nam pomogne da proširimo domet i uticaj Smitsonijana, dok pokušavamo da inspirišemo novu generaciju naučnika, astronauta, inženjera, edukatora i preduzetnika - rekao je predsedavajući odbora regenta Smitsonijana i osnivač Amerikan onajna Stiv Kejs.

Bezos planira da 20. jula da bude deo četvoročlane posade letilice bez pilota, koju je izradila kompanija Blu Oridžin, a putovanje do ivice svemira trebalo bi da traje 11 minuta.

Bezos je 5. jula podneo ostavku na mesto izvršnog direktora Amazona, koju je najavio još u februaru.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA