Odložene kulturne manifestacije Beogradskog irskog festivala za vikend: Ovo su novi datumi

 
  • 0

Ukoliko ste u Beogradu, Savamala Promenada danas je idealno mesto za šetnju

Beogradski irski festival Beogradski irski festival / Foto: Belgrade Irish Fest

Usled novouvedenih mera Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, a zbog nepovoljne epidemiološke situacije, kulturne manifestacije Beogradskog irskog festivala planirane za subotu 13. marta i nedelju 14. marta 2021 morale su da budu odložene.

Pošto je od ponoći UK Parobrod zatvaron na dva dana, svi programi planirani za ovaj vikend odlažu se do daljeg.

Otvaranje izložbe na otvorenom Velike Knjige Irske, planirano za subotu 13 mart na Savamala Promenadi, neće biti moguće održati . Ipak, izložba je već postavljena, prvi utisci su fantastični i svako ko želi da je poseti može da prošeta do Pomenade sve do 20. aprila. Podsetimo, Velika knjiga Irske (The Great Book Of Ireland) je antologijsko delo koje obuhvata rad 9 kompozitora, 121 umetnika i 144 pesnika koji su slikali, crtali i pisali direktno na pergamentu. Dokumentarni film o ovoj izložbi biće moguće pogledati 17. marta u Kinoteci ili pak online u toplini svog doma.

Pozorišni komad "Disco Pigs", o dvoje tinejdžera koji se znaju celog života, ali čiji se odnos menja kada shvate da jedno prema drugom gaje nova osećanja, dobio je novi termin – četvrtak 18. mart u UK Parobrod.

Sve informacije o programima Beogradskoj irskog festivala možete pronaći na OVOM LINKU.

U pitanju je manifestacija koja je uspela da i ove godine, uz sve mere Vlade Republike Srbije, predstavi zanimljiv miks online i sadržaja na otvorenom prostoru, kao i projekcija i promocija u Kinoteci i UK Parobrod.

Beogradski irski festival Foto: Belgrade Irish Fest

Multidisciplinarni program Beogradskog irskog festivala se održava na centralnim gradskim lokacijma svakog marta od 2013. godine. Ovogodišnji hibridni program (online i na licu mestsa) sastoji se od sedmodnevnog filmskog programa, teatra, izložbe na otvorenom, foto-konkursa, razgovora, zelenog osvetljenja, predavanja, kao i raznih drugih događaja organizovanih oko proslave dana Svetog Patrika koji se 17. marta slavi u celom svetu.

Od samog početka, Beogradski irski festival je najveća godišnja proslava irske kulture na zapadnom Balkanu, ali i jedan od najvećih irskih festivala u zemlji koja nema veliku irsku populaciju.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA