Ljudsko telo i tehnologija - spoj u radovima savremenih umetnika u galeriji Novembar

 
  • 0

Cilj izložbe "Desiring Machines" je da pokaže jedinstvo ljudskog tela i tehnologije

Izložba "Desiring Machines" u galeriji Novembar, Foto: Promo

Šta je zajedničko klasju pšenice u formalinu koje simbolizuje zagađenje u Srbiji, robotu koji sam crta i betonskom "smajliju" kao simbolu "konzumentskog jezika"?

Odgovor možete potražiti na izložbi "Desiring Machines", koja je sinoć otvorena u beogradskoj galeriji Novembar. Cilj izložbe je da pokaže jedinstvo ljudskog tela i tehnologije.

Kustoskinja galerije Maja Kolarić kaže da prikazani radovi posetioce suočavaju sa društvom i trenutnim stanjem društva, ali je na nama da odlučimo da li je to stanje upozoravajuće ili ne.

- Ono što smo se mi trudili izborom radova jeste da posetiocima pružimo bogato vizuelno iskustvo, jer se radi o vizuelnim radovima, ali zapravo oni nemaju dominantnu ideju, radovi ne pružaju odgovor već pozivaju na razmišljanje - rekla je Kolarić.

Na izložbi su predstavljeni radovi devet umetnika, a jedna od njih, Nataša Teofilović, govoreći o izložbi navodi da umetnost uvek preispituje granice kako izgleda biti u krajnjem stanju tehnološkog fenomena.

Foto: Promo

- Ponekad je to ohrabrujuće, ponekad nije, ali dobro je da nam uvek daje zapitanost - šta nam donosi ono što nam nude kao fenomenalnu sliku idealne budućnosti kao takve. Generalno mislim da dokle god se oseća prisustvo ljudskog, čoveka, u bilo kom mediju jeste ohrabrujuća situacija - objašnjava Teofilović.

Da bi bolje razumeli predstavljene radove posetioci na izložbi mogu putem posebne aplikacije na pametnim telefonima da pristupe detaljnim informacijama o umetnicima i samoj izložbi.

Foto: Promo

Na izložbi su predstavljeni radovi Ivane Bašić, Nataše Teofilović, Marije Avramović & Sam Twidale, Boštjana Čadeža, Milene Milosavljević, Gorane Bačevac, Orjena Đurića i Adrienna Újházija.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA