Održana premijera predstave "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" u Ateljeu

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predstava "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" rediteljke Bojane Lazić, a po tekstu debitantskog romana Mirjane Drljević premijerno je prikazana na sceni "Mira Trajlović" u pozorištu "Atelje 212" u Beogradu.

Gledaoci su imali priliku da pogledaju predstavu režiranu po istoimenom detektivskom romanu koji prati priču o istrazi tri nestale devojke.

Ovaj roman okarakterisan je kao forenzika kolektivnog pamćenja gde inspektorka Lepa Vidić istražuje slučaj nestalih devojaka i tako upoznaje svet njihovih majki.

Taj svet bliskih prijateljica iz detinjstva uronjen je u iskustva i sećanja na ratnu prošlost devedesetih godina prošlog veka. U rasvetljavanju zločina, inspektorka Vidić razotkriva niz sukoba i zločina iz prošlosti, rasvetljavajući priču o društvu.

Atmosferi je doprinela vizuelno upečatljiva scena, dok su dramski tekst i vizuelni efekti preneli složenost emocija i dilema.

I pored ozbiljnosti teme, bilo je i komičnih trenutaka koji su nasmejali publiku.

Kraj predstave obeležio je višeminutni aplauz.

Glumačku ekipu čine Aleksandra Janković, Borjanka Ljumović i Radmila Tomović, dok se, posle više od decenije "Ateljeu 212" vraćaju Anastasija Mandić i Snežana Savić.

Autorski tim čine i dramaturg Slobodan Obradović, kompozitor Vladimir Pejković i kostimografkinja Biljana Tegeltija Bojanić. Za scenografiju je zadužena Zorana Petrov, saradnik za scenski pokret je Damjan Kecojević, a organizator je Boško Radonjić.

"Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" je pobednički rukopis konkursa izdavačke kuće Booka i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman.

Bio je u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, te u izboru za nagradu Meša Selimović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA