Festival Licidersko srce najavljen defileom folkloraca i koncertom na Trgu republike

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prolazeći beogradskim ulicama u narodnim nošnjama iz različitih krajeva Srbije folkloraši su najavili festival koji nosi epitet najveće manifestacije ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi

Međunarodni dečiji festival folklora "Licidersko srce" najavljen je večeras defileom folkloraca kroz Knez Mihajlovu ulicu do Trga republike u Beogradu gde su izveli nekoliko koreografija i pozvali građane na festival.

Prolazeći beogradskim ulicama u narodnim nošnjama iz različitih krajeva Srbije folkloraši su najavili festival koji nosi epitet najveće manifestacije ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi.

"Nek se vrti kolo, nek se čuje dečja graja, nek nas igra uvek spaja", reči su pesme koji su prolaznici mogli da čuju tokom defilea.

Noseći zastave 12 zemalja koje će učestvovati na ovogodišnjem festivalu kretali su se ka Trgu republike gde su odigrali kolo.

"Došli smo da vas pozovemo na 16. festival koji će se održati od 15. do 19. avgusta u Užicu, Zlatiboru i Višegradu. I ove godine festival će biti u znaku razmene prijateljstva i ljubavi ispraćene lepim porukama mira i tolerancije", poručili su organizatori festivala.

Kraći program otvoren je koreografijom iz Bujanovca ispred plakata festivala.

Potom su članovi dečijeg ansambla doneli "deo igračkog duha sa Kosova" u nošnjama iz različitih krajeva Srbije, a usledile su i igre iz Pirota. Kraj koncerta obeležilo je Užičko kolo.

Organizatori su naveli da je do sada na festivalu učestvovalo 13.000 dece iz 40 zemalja, a neke od država koje će učestvovati ove godine su Ekvador, Moldavija, Kina, Tunis i Bugarska.

Manifestaciju podržavaju Turistička organizacija Srbije i Beograda, grad Užice, predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i opština Čajetina.

Organizator je Udruženje građana "Era.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Folkloraši iz čitavog sveta naučili su da igraju čuveno srpsko kolo Moravac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA