"Ovo ima za mene oslobađajući efekat": Kika Jovanović o pesmi "More" i ulozi u filmu "Frka"

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Ovo ulazi u glavu, pevljivo je i lako. Izašla sam iz mraka", navela je kantautorka

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je kantautorka Kristina Jovanović Kika koja je govorila o svom novom singlu i spotu "More", kao i o ulozi u filmu "Frka".

Jovanović je rekla da je pesma "More" početak njene druge priče u izrazu, estetici i senzibilitetu, pošto je ušavši u tridesete godine, prestala da se boji da izražava "svoju nežnu i krhku stranu".

"Ovo ima za mene oslobađajući efekat, a čini mi se da ljudima na prvu loptu možda bude čudno da me čuju u toj boji muzike. Ovo ulazi u glavu, pevljivo je i lako. Izašla sam iz mraka", navela je kantautorka.

Singl "More" u izdanju Maskoma (Mascom) najavljuje EP-a, koji će žanrovski biti art pop, pošto po mišljenju Jovanović nije alternativa, ali ni klasična pop muzika, "apsolutno nema veze s ovim što je danas mejnstrim, ali jeste u pop formi i jeste lako slušljivo".

Jovanović je napomenula da je spot osmislila, režirala i montirala Sofija Budimir, i sa njime su želeli da malo odu od teksta i više da uđu u atmosferu pesme.

U spotu "More" pojavljuje se glumica Matea Milosavljević "koja je inspirisala pesmu", a Jovanović je napomenula da su više nastojali kako estetski prikazati neke osećaje i stanja, i nema klasičnu dramsku priču.

Pesma "More" najavljuje EP čiji je radni naziv "Magistrala", po jednoj od četiri pesme koja je možda najemotivnija i najnežnija stvar koju je Jovanović ikada uradila.

"Ona se baš, onako, sama stvorila. Tako da to ne mogu da kažem ni da sam ja napisala. Slučajno sam odsvirala pogrešen akord, jer jako loše sviram gitaru, i odatle je sve izašlo iz mene", navela je Jovanović.

Prema njenim rečima, plan je da drugi singl bude "Ti si tu", a četvrta pesma budućeg EP-a ima radni naziv "Utorak".

Na Pulskom filmskom festivalu premijerno je prikazan film "Frka" reditelja Svebora Mihaela Jelića, a Jovanović je istakla da joj je bilo divno "na setu gde je toliko različitosti, različitih jezika i energija".

Jovanović je istakla da je u "Frci" igrala sa briljantnim kolegama glumcima i da je bila "potpuno zaljubljena u njihov talent, profesionalnost, u način na koji razmišljaju, kako su to svedeno prezentovali, a tako jako i sugestivno".

"U filmu igram Niku. To je Srpkinja koja živi u Osijeku, iz jedne teške socijalne priče. Ali glavna tema filma je prijateljstvo, jer Niki je najbolje drug otišao u Zagreb, pa se vratio. Nika njega uvlači u njen haotični svet", navela je glumica.

Prema njenim rečima, poruka filma je da "nekada postoji razlog što se putevi raziđu, da ne možete vi nekome da pomognete ako taj neko sebi neće da pomogne".

"Ako se vi uvučete u tuđi haos, to nužno znači da će taj haos i vas da pojede. Kroz moj odrastanje baš mogu da napravim paralelu", priznala je glumica.

Jovanović je ocenila da je "Frka" "jako duhovit, dinamičan film, malo ima 'gajričijevski' moment".

"Sve o svemu jako je poučan. Mislim da ga svakako treba pogledati i ako imate 11 ili 90 godina. Baš daje jasnu sliku odnosa koji su, na žalost, i dalje aktualni", zaključila je glumica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pitali smo Slobodu da li bi sarađivala sa Kusturicom na novom filmu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA