Pošta Srbijе: Izdanje prigodnih poštanskih maraka" Srbija-Slovenija: Naši velikani" u opticaju od 13. februara

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Ističući živote i dostignuća ovih velikana, Pošta Srbije pruža doprinos pozitivnoj slici deljene istorije srpskog i slovenačkog naroda u domaćoj i slovenačkoj javnosti i unapređenju dobrih odnosa i prijateljstva Srbije i Slovenije

Pošta Srbije objaviće 13. februara emisiju prigodnih poštanskih maraka "Srbija– Slovenija: Naši velikani" posvećenu trojici znamenitih Slovenaca koji su svojim delima i dostignućima uticali i na istoriju srpskog naroda.

Izdanje prigodnih poštanskih maraka "Srbija-Slovenija: Naši velikani" objavljuje se u čast tri jubileja – 270 godina od rođenja velikog slovenačkog matematičara i artiljerijskog oficira Jurija Vege, koji je doprineo da Beograd bude oslobođen od Turaka 1788. godine, 155 godina od prijema velikog lingviste srpskog i slovenačkog jezika Franca Miklošiča u Srpsko učeno društvo i 155 godina od rođenja velikog slovenačkog hemičara Frederika Pregla, dobitnika Nobelove nagrade.

Ističući živote i dostignuća ovih velikana, Pošta Srbije pruža doprinos pozitivnoj slici deljene istorije srpskog i slovenačkog naroda u domaćoj i slovenačkoj javnosti i unapređenju dobrih odnosa i prijateljstva Srbije i Slovenije.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    7. februar 2024 | 11:33

    Bravo za poštu Srbije,još jedan brend koji svrstava nasu zemlju u vrh Evope!?Za sve to najzasluzniji je kreator i odlican menadzer popularni generalni direktor Zoran Djordjevic.

  • Aca

    7. februar 2024 | 11:56

    Odlicna ideja u pravo vreme. Bravo za rukovodstvo

  • duže vreme

    7. februar 2024 | 15:37

    njihova internet stranica nedostupna pošta .rs ne radi servis na webu nedostupan ZAŠTO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA