Prestižni umetnici sa svetske scene u Beogradu: Drugo izdanje Meta World festivala

 
O. S.
O. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovogodišnji festival će ugostiti neke od najcenjenijih umetnika sa svetske scene:

Drugo izdanje Meta Wold festivala savremene umetnosti biće održano od 9. do 15. decembra u bioskopu Balkan, u Beogradu.

Meta World festival predstavlja nam savremeno stvaralaštvo u raznim sferama. Pored muzike, slikarstva, teatra i modnog dizajna, biće predstavljeni i radovi iz novijih grana, poput primene veštačke inteligencije, gejminga i novih tehnologija, pisala je Borba.

Pored koncerata i instalacija i prezentacija, na festivalu će biti održane i diskusije na aktuelne teme. Ovaj događaj obrađuje i temu rodne ravnopravnosti.

Prvi Meta World festival je održan u decembru 2022. godine, a okupio je 50 domaćih i inostranih umetnika. Posetilo ga je oko 3000 ljudi. Ovaj dogažaj potekao je od ansambla Metamorfozis i njegovih osnivača Tatjane Jovanović Mirković i Saše Mirkovića.

Ovogodišnji festival će ugostiti neke od najcenjenijih umetnika sa svetske scene: Marc Sinan Company, iz Berlina, Duo Lab 51, iz Karlsruea, Kayhan Kahlor, dobitnik Gremi nagrade i najpoznatiji kemančista na svetu, Gabriel Prokofijev, jedan od vodećih elektro- muzičara u Evropi i Dragana Ognjenović, najistaknutija srpska modna dizajnerka.

Cilj festivala je da se, pre svega, savremeno stvaralaštvo približi široj publici i da se umetnost šireg spektra omogući svakome. Misija je i da se, u svetskim kao i domaćim krugovima, promoviše srpsko savremeno stvaralaštvo.

Ansambl Metamorfozis osnovan je 2005. godine, sa ciljem da, kroz izvođenje umetničke muzike, promoviše savremeno stvaralaštvo iz Srbije ali i drugih zemalja. Oni su najistaknutiji srpski orkestar u ovom domenu. Imaju bogato iskustvo koje su stekli kroz brojne nastupe po Srbiji i svetu. Više od deceniju su sarađivali i sa kompozitorom Goranom Bregovićem.

Metamorfozis je, ove godine, pokrenuo Metamorphosis Orchestra Academy, edukativnu platformu za mlade izmešu 16. i 30. godina. Time je omogućeno mladima da steknu nova iskustva i praksu.

Ulaznice možete kupiti onlajn ili na prodajnim mestima Tickets servisa.

(Telegraf.rs)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA