Novi projekat “Duh Vojvođanskih Mađara” približi kulturu i način života naših suseda

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Upečatljiva imena koja će ostaviti svoj pečat na ovoj kampanji i knjizi koja će izaći u okviru nje su čuvena mađarska modna kreatorka Hajnalka Aurora Nemet i poznata mađarska književnica i stilistkinja Feherne Van Marielle koje su pripremile posebne kolekcije Mađjarske narodne nošnje iz svih krajeva Vojvodine

Konceptualni umetnik i modni kreator Darko Kecman započeo je novi projekat pod nazivom “Duh Vojvođanskih Mađara” koji će imati za cilj da objedini i predstavi Mađjarsku kulturu iz svih krajeva Vojvodine.

Cilj projekta je da domaćoj javnosti približi kulturu i način života naših prvih suseda te da doprinese jačanju međunarodnih i bilateralnih odnosa ova dva naroda.

Upečatljiva imena koja će ostaviti svoj pečat na ovoj kampanji i knjizi koja će izaći u okviru nje su čuvena mađarska modna kreatorka Hajnalka Aurora Nemet i poznata mađarska književnica i stilistkinja Feherne Van Marielle koje su pripremile posebne kolekcije Mađjarske narodne nošnje iz svih krajeva Vojvodine.

Mađarski narod nadaleko je poznat po svojoj kuhinji, vrsni specijaliteti kao što su Odžak Kolač, Sekeli Gulaš i Riblji paprikaš samo su neki od elemenata Mađarske kulture koji će se naći u istoimenoj knjizi “Duh Vojvođanskih Mađara” čija se premijera očekuje na leto iduće godine.

Mađarska arhitektura, a pogotovo secesija neizostavni su deo Kecmanove knjige koja će po svemu sudeći imati interesovanje publike i izvan naše zemlje jer će biti izdata na 4 svetska jezika i sadržaće unikatan format koji će biti privlačan širokim masama, budući da su većina stvari koje se tiču Mađarske kulture a koji će se nalaziti u knjizi na popisu lista svetske Materijalne i Nematerijalne kulturne baštine.

(Telegraf.rs)

Video: Počelo suđenje Miki Aleksiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA