Kaleidoskop kulture od 7. septembra do 15. oktobra, Stefan Milenković: "To je jedan svetski festival"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ulaz na programe Kaleidoskopa kulture je slobodan

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, prisustvovao je konferenciji za medije, povodom najave šestog Kaleidoskopa kulture koji će se održati od 7. septembra do 15. oktobra, u Distriktu i mreži kulturnih stanica u Novom Sadu, a koji će okupiti više od 1000 domaćih, regionalnih, evropskih i svetskih umetnika.

-Izuzetno me raduje što će svi Novosađani i gosti Novog Sada moći po šesti put da uživaju u programskim sadržajima Kaleidoskopa kulture. Ovaj projekat je nastao u okviru priprema za godinu titule Evropske prestonice kulture, i nastavio da postoji kao legat i nakon 2022. godine, polako prerastajući u tradicionalno okupljanje građana, umetnika, ustanova i institucija oko sadržaja koje zajednički kreiraju i koji na kraju doprinose ne samo bogaćenju kulturne matrice našeg grada nego i oplemenjivanju života zajednice- izjavio je član Gradskog veća za kulturu Grada Novog Sada, Dalibor Rožić.

Grad Novi Sad nastavlja da otvara nove prostore za kulturu, jača infrastrukturu u oblasti kulture i doprinosi decentralizaciji. -Do sada smo otvorili devet Kulturnih stanica, a danas mogu da najavim da će Mreža kulturnih stanica biti proširena na dve nove adrese – u Stepanovićevu, gde se KS svečano otvara 12. septembra koncertom Stefana Milenkovića i MKC „Petefi Šandor“, na Telepu- dodao je Rožić.

Direktor Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, Nemanja Milenković, rekao je da je Kaleidoskop po mnogo čemu u kulturi Srbije i regiona prvi, jedinstven i drugačiji, evropski prepoznatljivog programskog koncepta, posebno u ovogodišnjem izdanju koje nosi umetničku poruku “neraskidivih veza”.

- Kaleidoskop kulture je nešto što je na najlepši mogući način neizbežno za bilo koga ko živi u Novom Sadu. Prosto ulazite u tu jednu kupku kulture i bez obzira na to da li nekad nemate interes prema svakom sadržaju, ili čak nekad nemate vremena, neizbežno je da dođete u kontakt sa tom atmosferom koju u stvari Kaleidoskop kulture stvara. Može se reći da je to jedan svetski festival - rekao je violinista, Stefan Milenković.

Prisutnima se obratila i Sonja Leštar, rediteljka predstave „Nekršteni dani“ istakavši značaj iskustva učešća u projektu Evropska prestonica kulture i Kaleidoskopa kao kulturne manifestacije koja treba da otvara umetničku sezonu, baš kao što je Sterijino pozorje zatvara.Kaleidoskop kulture, prema istraživanjima je najposećeniji i najprepoznatljiviji događaj Evropske prestonice kulture, sa najvišim ocenama publike.

Svečano otvaranje šestog Kaleidoskopa kulture ove godine biće na Korzu Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu, na kom će nastupiti jedan od najboljih svetskih pijanista Peter Bence uz Vojvođanski simfonijski orkestar, a nastaviće se u Distriktu, kroz multimedijalni performans "Vek neraskidivih veza", te će tako četvorodnevno otvaranje okupiti više od 300 umetnika.

Ulaz na programe Kaleidoskopa kulture je slobodan, više informacija o ovogodišnjem Kaleidoskopu kulture možete pronaći na sajtu kaleidoskopkulture.com

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA